A nápolyi szurkolók lerohanták Marek Hamsíkot az Eb-n

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
• Mainz
Vágólapra másolva!
2024.06.16. 13:25
A sajtóesemény után Hamsik és Lobotka hosszú ideig fényképézkedtek a drukkerekkel (Fotó: Duducz Tibor)
A Napoli-drukkerek sosem felejtik el, mit jelentett szeretett klubjuknak Marek Hamsík. Így volt ez szombaton is, amikor az olasz klub legendáját megtalálták a németországi Európa-bajnokságon.

 

A szombat másként nézett ki a szlovák labdarúgó-válogatott mainzi edzőtáborban. Tartott a sajtóesemény, amikor kintről olasz énekek, rigmusok hallatszottak az ablakon keresztül. Egy tizenöt fős csoport Marek Hamsíkot éltette. A Napoli Mainzban élő szurkolóikról volt szó.

„A nápolyiaknak nagy a szívük. Mindig támogatjuk a volt és a jelenlegi játékosainkat. Hamsík, Lobotka és Calzona mester miatt vagyunk itt. Főleg Marek Hamsík miatt, aki klubunk legendája és volt csapatkapitánya. Tizenkét évet húzott le a Napoliban. Mehetett volna a Juventusba is, de ő sosem árulta el a kék-fehér színeket, mindig kitartott Nápolyban” – árulta el az egyik drukker. Lobotkának pedig azt jósolták, hogy ő lesz a Napoli következő csapatkapitánya.

A sajtóesemény után Hamsík és Lobotka is kijöttek a szurkolókhoz, és hosszú ideig fényképezkedtek a drukkerekkel.

„Ez a legkevesebb, amit megtehetek. Mindig kellemes érzés ural el, amikor találkozom a Napoli drukkereivel” – mondta a Nemzeti Sportnak Marek Hamsík, aki jelenleg a szlovák nemzeti csapata pályaedzője és menedzsere. Az előző három tornán (vb 2010, Eb 2016, 2021) mint játékos vett részt, jelenleg már mint stábtag szerepel a válogatott mellett.

„Játékosként főleg mentálisan készültem a meccsekre, most a stábbal mindenre felkészítjük a játékosokat. Aztán már csak rajtuk múlik, mit visznek át a pályára” –  magyarázta a 138-szoros válogatott.

Jelenleg már csak a Belgium elleni hétfői ütközet van a szeme előtt: „Remek csapatról van szó, amely Domenico Tedesco vezetésével még nem kapott ki. Tizennégy meccse tart az ellenfelünk sorozata. Nagyon kevés gólt kapnak, ha igen, akkor azt csak büntetőből. Mint csapat kell játszanunk, le kell zárnunk a területeket a gyors belga csatárok előtt. Úgy gondolom azonban, hogy nekünk is remek, összetartó csapatunk van, nagyon jó a hangulat a kollektívában” – fejezte be Hamsík.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik