„A kés ott volt a játékosok nyakán” – Balog Tibor az ukrán–belga meccs előtt

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.06.26. 08:42

A korábban Charleroi-ban futballozó, 37-szeres válogatott Balog Tibor szerint a belga játékosok első helyen akarnak továbbjutni a csoportból.

Nagyjából mindenki azt remélte Belgiumban, a válogatott hat ponttal várja majd az Ukrajna elleni mérkőzést, és csak az lesz a kérdés, melyik csapat jut tovább csoportelsőként, ám mert az első játéknapon borult a papírforma, még az sem zárható ki, hogy egyikük nem lesz ott a nyolcaddöntőben. A Domenico Tedesco irányította együttes az első meccsét nagy meglepetésre 1–0-ra elvesztette Szlovákia ellen, utána viszont magabiztosan verte 2–0-ra Romániát, így szerdán már egy döntetlennel is biztosíthatja a továbbjutását.

„A szlovákoktól elszenvedett vereség után hallani lehetett negatív hangokat, a kés ott volt a játékosok nyakán, ugyanakkor jól reagáltak, Románia ellen már megmutatkozott a két csapat közötti szintkülönbség” – mondta lapunknak az 1993-óta Charleroi-ban élő, korábbi 37-szeres válogatott Balog Tibor.

S hogy kit vár Balog Tibor a kvartettből Belgium mellett másik továbbjutónak? 

„Felesleges jósolni, az első fordulóban mindkét párharc meglepetést hozott, igaz, a másodikban már jött a papírforma: ha már feltétlenül mondanom kell valamit a másik csoportmeccsről, talán annyit, Szlovákiát érzem egységesebbnek.”

A MÉRKŐZÉS ELŐZETESÉT ITT OLVASHATJA EL.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik