Felkészülés: meglepetés! Daniel Munoz csodagóljával győzte le Kolumbia a spanyolokat

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.03.22. 23:29
A Crystal Palace-ban légióskodó Munoz csodagólja győzelmet ért Kolumbiának (Fotó: Getty Images)
Tovább él a kolumbiai labdarúgó-válogatott veretlenségi sorozata, miután a dél-amerikai csapat 1–0-ra győzött Londonban Spanyolország ellen a péntek esti felkészülési mérkőzésen.

 

Noha papíron a spanyol válogatott volt a pályaválasztó, Kolumbia érezhette magát hazai pályán a meccsnek otthont adó London Stadionban, ahol dél-amerikai drukkerek ezrei teremtettek forró hangulatot. A szurkolók lelkesedése ezzel együtt sokáig nem ragadt át Nestor Lorenzo legénységére, amely fegyelmezett védekezéssel tartotta féken az ibériaiakat.

A Luis De La Fuente vezette spanyol együttesnek egyúttal volt esélye a gólszerzésre az első félidőben, de Vivian fejese a keresztlécen csattant. A fordulás után Gerard Moreno lövését tornázta ki a kolumbiai kaput Camilo Vargas, majd egy hosszabb periódusra magához ragadták a kezdeményezést a „kávésok” – mint kiderült, eredményesen. James távoli löketét még védeni tudta Álex Remiro, de a 61. percben már a Real Sociedadban védő kapus is tehetetlen volt: Luis Díaz kapott egy rendkívül pontos hosszú labdát Jamestől, majd miután bolonddá tette Viviant, középre ívelte a labdát – a hosszú oldalon a második hullámban érkezett Daniel Munoz, aki röptében, káprázatos mozdulattal juttatta a labdát a bal felső sarokba.

A kapott gólra csak távoli lövésekkel tudtak válaszolni a spanyolok (Pedro Porro és Álex Grimaldo próbálkozott), igazi ziccert pedig nem alakítottak ki – megérdemelten győzött Kolumbia, amely így már 20 meccs óta nem talált legyőzőre.

EB-FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Spanyolország–Kolumbia 0–1 (Munoz 61.)
Románia–Észak-Írország 1–1 (Man 24., ill. Reid 7.)
Albánia–Chile 0–3 (E. Vargas 19., Bolados 83., Dávila 90+2.)
Hollandia–Skócia 4–0 (Reijnders 40., Wijnaldum 72., Weghorst 84., Malen 86.)
Norvégia–Csehország 1–2 (Bobb 20., ill. Zima 30., Barák 85.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik