Eb 2020: Én is megkönnyeztem a Himnuszt – Kalmár

Vágólapra másolva!
2021.06.25. 08:38
Kalmár Zsolt szerint a magyar labdarúgó-válogatott három Európa-bajnoki mérkőzésén bizonyította: a futballunk fejlődésben van, amit most az egész kontinens láthatott. A DAC játékosa megkönnyezte a meccs utáni Himnuszt, amikor társait látta sírni a pályán. A Nemzeti Sport szakértője ekkora szurkolói összefogást még nem látott – szeretne ő is hasonlót átélni a nemzeti csapattal egy nagy tornán.

Kalmár Zsolt, a Nemzeti Sport szakértője

„Kavarognak bennem az érzelmek, hiszen ott volt előttünk a továbbjutás esélye, kétszer is vezettünk, de nem sikerült megtartani az előnyt, pedig mindent megtettek a srácok, büszkék lehetnek a teljesítményükre. Nem minden válogatottnak adatik meg, hogy kétszer vezessen Münchenben. A német csapat ellen a kettő kettő nagyon jó eredmény, mégis fájdalmas, hiszen volt esélyünk továbbjutni ebből a csoportból. Szalai Ádám nagyon fontos láncszem a gárdában, megint óriásit küzdött, megtartotta a labdákat, gólt lőtt, gólpasszt adott. Kicsit érthetetlen, hogy nem ő lett a meccs embere, nem tudom, hogyan nézte a találkozót, aki ezt eldöntötte.

Ugyanazt a taktikát követtük, mint a korábbi meccseken. Bátran játszottunk, nem rugdostuk el a labdákat, próbáltuk kihozni, sokszor sikerült is. Nagyon küzdöttek a srácok, a játék képe alapján szerintem megérdemeltük volna, hogy ott legyünk a tizenhat között. Beszéltem a fiúkkal, érzik, hogy mekkora sansz volt, és nem állt mellénk a szerencse, de erre a játékra lehet alapozni a vb-selejtezőkben. Megmutatta a csapat, hogy a magyar futball fejlődésben van, és oda kell figyelni a válogatottunkra. Érzelmileg megérint mindenkit, én is megkönnyeztem a Himnuszt, miközben a többiek is sírtak. Most pár napig biztosan nehéz lesz, de a szeptemberi selejtezőkre minden rendben lesz.

Szerintem a franciák ellen játszottunk a legjobban, ott minden ült, amit Marco Rossi kitervelt, közben a szurkolók is nagy erőt adtak, ahogy Münchenben is. Meglepetéscsapat voltunk, senki sem számított tőlünk ilyen játékra és eredményre. Ahogy a nemzetközi sajtót olvastam, mindenkit lenyűgözött a játékunk. Ezen az úton kell továbbmennünk, mert mindenki büszke a csapatra. Ma voltam orvosnál, és az ápolók is gratuláltak, látszott rajtuk, hogy ők is mekkora pozitív töltetet kaptak a válogatott szereplésétől. Ilyen szurkolói összefogást én korábban sohasem tapasztaltam, ezért is rossz érzés kicsit, hogy nem tudtam ott lenni, és átérezni ezt a többiekkel. Óriási élmény lehetett, de remélem, a jövőben újra ott lesz a válogatott egy nagy eseményen velem együtt, hogy újra átéljük ezt a szeretet.”

EURÓPA-BAJNOKSÁG
F-CSOPORT, 3. FORDULÓ
NÉMETORSZÁG–MAGYARORSZÁG 2–2 (0–1)
München, Allianz Aréna, 12 413 néző. Vezette: Karaszjov (orosz)
Németország: Neuer – Ginter (Volland, 82.), Hummels, Rüdiger – Kimmich, Gündogan (Goretzka, 58.), Kroos, Gosens (Musiala, 82.) – Havertz (Werner, 68.), Sané – Gnabry (Th. Müller, 68.). Szövetségi kapitány: Joachim Löw
Magyarország: Gulácsi – Nego, Botka, Orbán, Szalai A., Fiola (Nikolics, 88.) – Kleinheisler (Lovrencsics G., 88.), Nagy Á., Schäfer – Sallai R. (Schön, 75.), Szalai Á. (Varga K., 82.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Gólszerző: Havertz (66.), Goretzka (84.), ill. Szalai Á. (11.), Schäfer (68.)

A MÉRKŐZÉS SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

A csoport másik mérkőzésén
Portugália–Franciaország 2–2 (C. Ronaldo 31., 60. – mind a kettő 11-esből, ill. Benzema 45+2., 47. – az elsőt 11-esből)

AZ F-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Franciaország 3 1 2 4–3 +1 5
2. Németország 3 1 1 1 6–5 +1 4
3. Portugália 3 1 1 1 7–6 +1 4
4. MAGYARORSZÁG 3 2 1 3–6 –3 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik