Eb 2020: az angolok tehetsége a világ legértékesebb játékosa a CIES szerint

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2021.06.08. 13:01
null
Phil Fodentől mindenki rengeteget vár (Fotó: AFP)
A Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) szerint a Manchester City labdarúgócsapatának 21 éves tehetsége, Phil Foden a legértékesebb futballista a világon – írja a Sport Bible.

 

A támadó középpályás – akit a Premier League legjobb fiatal játékosának választottak meg – 56 tétmeccsen lépett pályára a 2020–2021-es kiírásban a Manchester City és az angol válogatott szerelésében, összesen 18-szor volt eredményes.

A fiatal tehetségtől nagyon sokat vár Pep Guardiola, valamint a City és az angol szurkolótábor is, egyelőre pedig minden arra utal, hogy a világ egyik legjobbja lehet a következő évtizedben.

Ezt a Sporttudományok Nemzetközi Központja is alátámasztja, ugyanis a legutóbbi kutatása alapján arra jutott, hogy Phil Foden a legértékesebb játékos jelenleg a világon – a CIES 190.2 millió euróra becsülik az értékét.

 


 

A Man. City ásza mögött a Manchester United fiatal duója, Mason Greenwood és Marcus Rashford található, őket követi a Borussia Dortmud gólvágója, Erling Haaland. A top 10-ben ott van még Bruno Fernandes (Manchester United), Frenkie de Jong (FC Barcelona), Pedri González (FC Barcelona), Alphonso Davies (Bayern München), Joao Félix (Atlético Madrid) és Mason Mount (Chelsea).

Érdekesség, hogy Jadon Sancho és Kylian Mbappé sem tudott bekerülni a legjobb tízbe.

Foden hamarosan válogatottjában is bizonyíthat, pénteken ugyanis megkezdődik az Európa-bajnokság – az angolok vasárnap Horvátország ellen lépnek pályára.

ANGLIA – VÉGLEGES KERET (26 fő)
KAPUSOK: Dean Henderson (Manchester United), Sam Johnstone (West Bromwich Albion), Jordan Pickford (Everton)
VÉDŐK: Ben Chilwell (Chelsea), Conor Coady (Wolverhampton), Reece James (Chelsea), Harry Maguire (Manchester United), Tyrone Mings (Aston Villa), Luke Shaw (Manchester United), John Stones (Manchester City), Kieran Trippier (Atlético Madrid – Spanyolország),Kyle Walker (Manchester City), Ben White (Brighton)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Jude Bellingham (Borussia Dortmund – Németország), Jordan Henderson (Liverpool), Mason Mount (Chelsea), Kalvin Phillips (Leeds), Declan Rice (West Ham United)
TÁMADÓK: Dominic Calvert-Lewin (Everton), Phil Foden (Manchester City), Jack Grealish (Aston Villa), Harry Kane (Tottenham), Marcus Rashford (Manchester United), Bukayo Saka (Arsenal), Jadon Sancho (Borussia Dortmund – Németország), Raheem Sterling (Manchester City)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Gareth Southgate

A CSOPORTTAGOK FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEI
Június 1., kedd, Velika Gorica: Horvátország–Örményország 1–1 (Perisic)
Június 2., szerda, Faro/Loulé (Portugália): Hollandia–Skócia 2–2 (Hendry, Nisbet)
Június 2., szerda, Middlesbrough: Anglia–Ausztria 1–0 (Saka)
Június 4., péntek, Bologna: Olaszország–Csehország 4–0 (Immobile, Barella, Insigne, Berardi)
Június 6., vasárnap,
Luxembourg: Luxemburg–Skócia 0–1 (Adams)
Június 6., vasárnap, Middlesbrough: Anglia–Románia 1–0 (Rashford)
Június 6., vasárnap, Brüsszel: Belgium–Horvátország 1–0 (Lukaku)
Június 8., kedd
, Prága, 20.15: Csehország–Albánia

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik