Eb 2020: beoltották a francia szakmai stáb tagjait

MTI/SZ. R.MTI/SZ. R.
Vágólapra másolva!
2021.05.26. 18:54
null
Didier Deschamps szerint mindenkinek személyes döntés, hogy felveszi-e az oltást (Fotó: AFP)
Beoltották koronavírus ellen a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságra készülő és a magyarokkal azonos csoportban szereplő világbajnok francia válogatott szakmai stábjának tagjait, ugyanakkor a játékosok nem kaptak vakcinát.

 

Didier Deschamps szövetségi kapitány szerdán, a clairefontaine-i edzőtáborban megtartott sajtótájékoztatón azt mondta, a francia szövetség a futballisták számára nem szervezett oltási lehetőségeket.

„Személyes döntés, hogy valaki felveszi-e az oltást, vagy sem, néhány játékosunk talán már meg is tette, mert mindannyian tudjuk, hogy csak a vakcinával tudjuk legyőzni a vírust" - jelentette ki a szakvezető.

„Jelenleg a felkészülés első szakaszában vagyunk, a játékosok pedig különböző fizikai állapotban vannak, úgyhogy az első és legfontosabb feladatunk formába hozni őket" - mondta Deschamps.

A francia válogatott a magyarok mellett a címvédő portugálokkal, valamint a németekkel játszik a június 11-én kezdődő Eb csoportkörében.

Deschamps tanítványai jövő szerdán Walesszel, hat nappal később pedig Bulgáriával találkoznak felkészülési mérkőzésen.

Magyarországon az Eb-re készülő válogatott labdarúgóknak és stábtagoknak is lehetősége volt oltást kapni akkor, amikor az olimpiára készülőknek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik