Eb 2016: Most új fejezetet írhatunk – Deschamps

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.06. 16:05
null
Didier Deschamps (jobbra) megpróbálja kitalálni a nyerő taktikát segítőjével, Guy Stéphannal (Fotó: Reuters)
A francia labdarúgó-válogatottat irányító Didier Deschamps bízik benne, hogy a csütörtök esti Eb-elődöntőben meg tudják szakítani a németek elleni rossz sorozatukat.


Didier Deschamps, a franciák szövetségi kapitánya egyenlő erők küzdelmét várja.

„A németek mindig uralják a meccset, náluk van többet a labda, azonban nem koncentrálhatunk csak a védekezésre. A legjobb tudásunkra lesz szükségünk. Németország a világbajnok, és az első öt mérkőzésén a nationalelf játszott a legjobban az Európa-bajnokságon” – mondta Deschamps a szerdai sajtótájékoztatón.

A franciák az 1958-as vb óta nem verték meg a németeket tétmérkőzésen, az 1982-es és az 1986-os vb elődöntőjében, és a tavalyelőtti vb negyeddöntőjében is nagy riválisuktól kaptak ki.
„A történelmet senki sem tudja megváltoztatni, ám most új fejezetet írhatunk. Van egy üres oldal, holnap megtölthetjük” – tette hozzá Deschamps.

„Akkor sajnos egy jobb, tapasztaltabb csapattal találkoztunk – utalt vissza Hugo Lloris, a franciák kapusa a két csapat 2014-es vb-negyeddöntőjére, amelyet 1–0-ra nyertek meg a németek. – Azóta fejlődtünk, a játékosok a klubjukban és a válogatottban is szintet léptek. Bárhol is játszottunk Franciaországban, éreztük a szurkolók szeretetét. Az ilyen meccsek apróságokon múlnak, remélhetőleg a közönség támogatása megadja azt a kis pluszt, amivel nyerhetünk.”

A franciák csapatkapitánya a meccs előtti előkészületeiről is beszélt: „Szeretek a csapattársaim körében készülni, de ahogy közeledik a mérkőzés, úgy húzódom vissza egyre inkább a saját világomba. Olvasok valamit vagy zenét hallgatok. Ez egy nagy meccs, ennek megfelelően nagy »zaj« veszi körül.”

A marseille-i Vélodrome gyepszőnyege továbbra is nagyon rossz állapotban van, ezért a németek és a franciák sem edzhetnek az elődöntő előtt a stadionban.

„Remélem, jobb lesz a pálya, mint amikor Albániával játszottunk, de bármilyen állapotban is fogadjon minket, készen állunk a csatára” – mondta erről a hazaiak kapusa.

EURÓPA-BAJNOKSÁG
ELŐDÖNTŐ

21.00: Németország–Franciaország (Tv: M4 Sport)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik