Euro 2016: Iniestának nem tetszett, amit Ardával műveltek

Vágólapra másolva!
2016.06.18. 07:49
null
Andrés Iniesta és Arda Turan: klubtársi együttérzés (Fotó: AFP)
Még a barcelonai klubtárs, Andrés Iniesta is védelmébe vette Arda Turant, akit a péntek késő esti spanyol–török Eb-mérkőzés (3–0) második félidejében saját szurkolói minden labdaérintésnél kifütyültek.

 

„Nagyon nem tetszett, hogy Ardát kifütyülték – mondta Andrés Iniesta a lefújás után. – Nagyszerű futballista, aki most nagyon nehéz pillanatokat él át a saját szurkolói miatt. Remélem, jól végződik számára a torna, ezt a kívánságomat személyesen is elmondtam neki.”

Arda nehezen viselte a drukkerek ellenséges megnyilvánulásait, és ezt kifejezésre is juttatta: a második félidő derekán egy török akció közben megállította a labdát, és egy kézmozdulattal gúnyosan „megköszönte” a füttyöt, amely ettől természetesen még erősebb lett. (Az alábbi Twitter-bejegyzés szerint Arda meg sem érdemli, hogy válogatott legyen a jövőben.)

 


„Nekem sem tetszett, hogy Ardát kifütyülték – reagált Fatih Terim török szövetségi kapitány. – Egyetlen edző sem szívesen lesz szemtanúja ilyesminek. Ő az egyik legfontosabb játékosunk, akivel szemben nagyon magasak az elvárások, de ennek akkor sem lett volna szabad megtörténnie. Senki sem érdemel ilyen bánásmódot.”

Terim szerint az Arda irányába megnyilvánuló ellenszenv az egész csapat játékára hatással volt, ezért különösen felelőtlen volt a drukkerek magatartása.

„Én hívtam be ezeket a játékosokat a válogatottba, és bár valóban nincs mindenki csúcsformában, ezért a felelős én vagyok, engem kell kritizálni – folytatta a kapitány. – Más kérdés, hogy én sohasem adok fel semmit, ezért nem tudom elfogadni, hogy csapatom ezen a mérkőzésen gyakorlatilag bedobta a törülközőt. Mindent elkövetek, hogy felrázzam játékosaimat a harmadik csoportmeccsre.”

A csapat szereplése miatt elégedetlen török sajtó nincs elragadtatva attól, hogy a szövetségi kapitány úgy vette védelmébe Arda Turant, hogy egy szót sem ejtett a játékos meccs közbeni „mutogatásáról”.

Érdekesség, hogy miközben a török szurkolók kifütyülték Ardát, a spanyol táborban válaszul éltetni kezdték az évek óta Spanyolországban légióskodó futballistát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik