A nationalelf ezúttal a szebbik arcát mutatta, olasz bánat lett a vége

Vágólapra másolva!
2016.03.29. 20:35
null
A német válogatott négy góllal keserítette az olaszokat (Fotók: AFP)
Érdekesebbnél érdekesebb Európa-bajnoki felkészülési mérkőzéseket rendeztek kedden, a világbajnok németek például azzal kárpótolták szurkolóikat az angolok elleni bukás után, hogy négy góllal küldték haza az olasz labdarúgó-válogatottat. 

EURÓPA-BAJNOKI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Németország–Olaszország 4–1 (2–0)
München, Allianz Aréna, 70.000 néző. V: Drachta (osztrák)
Németország: Ter Stegen – Rüdiger, Mustafi, Hummels – Rudy, Hector (Ginter, 85.) – T. Kroos (Kramer, 90.) – Th. Müller (Can, 69.), Draxler (Volland, 85.), Özil – M. Götze (Reus, 61.). Szövetségi kapitány: Joachim Löw
A kispadon: Leno (k.), Trapp (k.), Tah, Schürrle, Bellarabi, Gomez, Podolski
Olaszország: Buffon – Darmian, Bonucci (Ranocchia, 62.), Acerbi, Florenzi (De Silvestri, 63.) – Montolivo – Motta (Parolo, 68.), Bernardeschi – Giaccherini (El Shaarawy, 78.), Zaza (Antonelli, 78.), L. Insigne (Okaka, 68.). Szövetségi kapitány: Antonio Conte
A kispadon: Perin (k.), Sirigu (k.), Astori, De Sciglio, Rugani, Jorginho, Soriano, Candreva, Eder, Pelle
Gólszerző: Kroos (24.), Götze (45.), Hector (59.), Özil (75. – 11-esből), ill. El Shaarawy (83.)

Mivel az angolok ellen legutóbb odahaza kudarcot vallottak a németek, és utoljára az olaszokat 1995-ben győzték le, Berti Vogts kapitánysága alatt (a Köpke – Babbel, Sammer, Helmer – Reuter, Heinrich, Hässler, Freund, Ziege – Kuntz (Bobic, 82.), Kirsten féle csapattal), nem a házigazda számított a nagy esélyesnek.

Annak ellenére sem, hogy az olaszok sincsenek éppen bombaformában, utóbbi öt felkészülési mérkőzésükön nem nyertek, ráadásul már most kiderült, hogy Antonio Conte csak az Európa-bajnokság végéig marad a talján kispadon.

Az olasz mester ismét a 3–4–3-as hadrenddel kísérletezett, Joachim Löw pedig a formabontó 3–2–1–3–1-es formáció (gyakorlatban inkább 3–5–2) mellett tette le a garast. Nem a számháború, hanem pár figyelmetlenség eredményezett gólokat: előbb Leonardo Bonucci csinált Thomas Müller rossz beadásából gólpasszt Toni Kroosnak (1–0), majd Müller cseles ívelését két védő közül Mario Götze fejelte az ötösről a kapuba (2–0).

Így néz ki az Allianz Arena, amikor a német válogatott játszik benne
Így néz ki az Allianz Arena, amikor a német válogatott játszik benne

A szünet után nem sokkal végleg el is dőlt a mérkőzés: miután Riccardo Montolivo ziccerben eltörte a labdát, Götze és Julian Draxler zseniális előkészítése után Jonas Hector nemes egyszerűséggel tekert a bal alsóba. 3–0!

Külön bánat az olaszoknak, hogy Bonucci súlyosnak tűnő sérülést szenvedett az akció közben.

A kegyelemdöfést Mesut Özil adta meg a Sebastian Rudy által kiharcolt büntető értékesítésével: 4–0! A hajrában sportszerű módon a német védelem és Marc-André ter Stegen sokat tett az olasz becsületgólért, amelyet a csereember Stephan El Shaarawy jegyzett: sovány vigasz, kellemetlen, 4–1-es vereséget szenvedtek az olaszok.

Akik nem is azt bánhatják igazán, hogy 1995 után újra vereséget szenvedtek a németektől, hanem azt, hogy az akkori vesztesek között olyan futballisták voltak, mint Paolo Maldini, Ciro Ferrara, Demetrio Albertini, Stefano Eranio, Roberto Di Matteo, Gianfranco Zola, Pierluigi Casiraghi, Giuseppe Signori és Alessandro Del Piero – akikhez a maiak zöme nem igazán mérhető.

PERCRŐL PERCRE

90. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

Két perc a ráadás.

90. perc Kroos kap nagy tapsot, Christoph Kramer áll be helyére.

88. perc Okaka az ötös jobb sarka elől jobbal Ter Stegenhez passzol.

1939-ben kapott csak négy vagy annál több gólt a németektől a squadra, amely akkor 5:2-re maradt alul.

Három felkészülési vereség után nyer most a német válogatott.

85. perc Hectort Matthias Ginter, Draxlert Kevin Volland váltja.

83. perc OTT A SZÉPÍTÉS! Okuka passza után Stephan El Shaarawy lő jobbal 18-ról, Rüdiger bal lábáról a labda a bal felsőbe pottyan. Ter Stegen csak néz: 4–1!

78. perc Luca Antonelli be, Zaza le.

77. perc Skhodran Mustafi besárgul, El Shaarawyt rúgta fel a 16-os előtt. ÉS OLASZ HELYZET: Bernardeschi szabadrúgását az ötösről a bal alsó mellé gyötri jobbal Ranocchia!

75. perc Mesut Özil meg ballal a jobb felsőbe emel. Buffon balra el: 4–0!

74. perc BÜNTETŐ! Kroos passzát lekészíti Rudynak egy becsúszó olasz védő, Buffon meg elkaszálja a lazán a kapust kicselező németet az ötösön.

72. perc Buffon lábbal ment a 16-oson Özil elől.

70. perc Mustafi odalép Okakának, sárga nincs.

69. perc Emre Can meg Müllert váltja.

69. perc Sorcsere az olaszoknál: Marco Parolo, Stephan El Shaarawy
és Stefano Okaka áll be, Isnigne, Giaccherini és Motta ment le.

68. perc
Mustafi váratlanul dob egy hátraszaltót Montolivo ívelése után, Zaza így szabadon lőhet a 16-osra betörve, de ballal a jobb felső fölé talál.

61. perc Florenzit meg Lorenzo De Silvestri váltja.

61. perc Marco Reus
áll be Götze helyére közben, Bonuccit meg Andrea Ranocchia váltja.

Bonucci megsérült közben, a földre ült Götze mellett, hordággyal viszik le. Aláfordul a lába, vagy meghúzódott hirtelen.

Hector 12. válogatott mérkőzésén első gólját szerezte.

59. perc CSODAGÓL, HÁROM NULLA! Draxler két csel után Götzétől sarokkal kapja vissza a labdát a balon, az ötösig fut, van szíve középre adni, Jonas Hector meg ballal a bal alsóba lő 13-ról. 3–0!

58. perc Insigne beadása rossz, Zaza lövését blokkolják, Giaccherini távolija meg távolról sem jó.

57. perc Bernardeschi cselsorozatba kezd, Mats Hummels állítja meg. Gáncssal, sárga.

54. perc Reus befejezte a melegítést.

53. perc
Draxler nekilát Darmian felaprításának, sárga nincs, Montolivo beadása meg éppen csak magas Zazának, Ter Stegen a nevető harmadik.

48. perc
Ter Stegen rossz kirúgása után balról Giaccherini Montolivo elé ível, Hummels elalszik picit, de az olasz 11-ről ballal csúnyán a jobb sarok mellé töri a labdát.

45. PERC CSERE NINCS, FOLYTATJUK!

A taljánokat Arrigo Sacchi vezette, Gianluca Pagliuca, Paolo Maldini, Ciro Ferrara, Stefano Eranio, Roberto Di Matteo, Nicola Berti, Demetrio Albertini, Gianfranco Zola, Pierluigi Casiraghi, Amadeo Carboni, Giuseppe Signori és Alessandro Del Piero is pályára lépett azon a svájci (!) meccsen.

A Köpke – Reuter, Babbel, Helmer, Ziege – Heinrich, Sammer, Hässler, Freund – Kuntz (Bobic, 82.), Kirsten féle csapat volt az, Berti Vogts kapitánysága idején.

A németek legutóbb 1995-ben nyertek az olaszok ellen, Thomas Helmer gólja mellett Paolo Maldini saját kapuját vette be.

Antonio Conte alatt 49-en léptek fel a squadrában, Leo Bonucci és Matteo Darmian a két rekorder 17-17 fellépéssel. A nagy varia lehet az oka, hogy 15 játékos lőtt gólt Conte idején, de az utolsó 10 találat mind más-más játékoshoz fűződik.

Kroos életében először talált be egymás után kétszer is a nationalelfben, Götze 50. válogatott meccsén 17. alkalommal eredményes, öt assziszt mellett.

45. PERC EZZEL VÉGET IS ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

4

5. perc MOST VISZONT MÁR KETTŐVEL MENNEK A NÉMETEK! Müller a 16-os jobb sarka elől nem a jobbon futtatja a labdára ácsingózó Rudyt, hanem jobbal középre ível, az ötös túlsarkán Darmian a labda mellé rúg, Florenzi meg elbújik Mario Götze mellett, aki köszöni szépen, és a bal alsó sarokba fejel. 2–0!

Ellenben tétmeccsen soha nem kaptak ki a németektől, ám „barátságilag” is négyszer nyertek, háromszor buktak csak a lgutóbbi 10 összecsapáson.

Az olaszok nyeretlenek utolsó 5 felkészülési meccsükön, kétszer kikaptak, háromszor ikszeltek.

Úgy tűnik, a szünetig ellabdázgatnak a felek.

36. perc Ter Stegen elrúg ballal a kapu elől az utolsó pillanatban egy hazaadást a nekiugró Zaza elől.

32. perc
Insigne 26-ról alaposan elvéti a kaput.

31. perc Draxler ballal 16-ról a bal alsó felé lő, Buffon legördülve fogja a labdát, amelyet gólra éhesen várt nem sokkal előtte Götze.

Götze ma 50. alkalommal válogatott, Bonucci és Montolivo meg 50. alkalommal kezdő az olasz nemzeti csapatban.

30. perc Draxler balról keményen középre ad, de erről lekésnek Müllerék.

28. perc
Müller is szerencsét próbál a 16-os elől, de Buffon kitolja a labdát a léc alól.

28. perc Most ballal lő ennek örömére, de blokkol Bonucci. Jó helyre, ezúttal.

Kroos 65. válogatott mérkőzésén 11. gólját vágta, de adott 13 gólpasszt is.

24. perc KROOS MA IS BETALÁL! Müller sokadik rossz jobb oldali beadását Bonucci az ötös elől ballal rossz helyre vágja, Toni Kroos meg 16-ról higgadtan a bal alsóba lő. Jobbal: 1–0!

A Nationalelfben hétszer kapott lehetőséget, tagja volt a 2006-ban világbajnoki bronzérmes együttesnek, de nem lépett pályára a tornán.

A 36 éves játékos kedden közölte, hogy a jövőben a marketing és a szponzoráció területén kíván dolgozni. Hildebrand 2007-ben megnyerte a Bundesligát a VfB Stuttgarttal, majd egy évvel később a spanyol Király-kupában diadalmaskodott a Valenciával. Később szerepelt a Hoffenheimben, a portugál Sporting CP-ben, a Schalkéban, majd legutóbb az Eintracht Frankfurtban.

Bejelentette visszavonulását Timo Hildebrand, a német labdarúgó-válogatott korábbi kapusa.

18. perc Motta és Rüdiger összefejel, ápolás.

15. perc Emanuele Giaccherini kap sárgát Rudy felrúgásáért, előtte Kroos parádésan indított.

12. perc Draxler a 16-os jobb oldala elől jobbal feladja a labdát Buffonnak.

Akit mára 23 injekcióval tettek pályára lépésre alkalmassá.

11. perc
Insigne parádésan indítja a 16-os elől Giaccherinit, a balról befutót, de zseniálisan odalép Hummels.

8. perc ÖZIL...
A karmester előbb képtelen a 11-esponton átvenni Rudy jó jobb oldali beadását, de Darmian is jól helyezkedett, majd az elé csorgó labdának a korner után ballal lyukat rúg a német, 12 méterre az olasz kaputól.

7. perc Zaza kiharcol egy szögletet, eltolják Insignéék.

5. perc
Támadgatnak a németek, de igen pontatlanok a beadások.

2. perc
Rüdiger odalép Insignének, szabadrúgás a földet érés után. Veszélytelen a beívelés.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!


A hazaiak fehér mezben és fekete nadrágban, a vendégek kék mezben és fehér nadrágban.

Egy kis örökmérleg: 32 találkozó, 7 német és 15 olasz sikerrel, 36, ill. 48 rúgott góllal.

Természetesen ma is megemlékezünk a nagy Johan Cruyffról, majd a terror legújabb áldozatairól is.

Az olaszok a múlt héten a legutóbbi két Európa-bajnokságot megnyerő Spanyolországgal csaptak össze, é1–1-es döntetlent lett a vége. Nem is rossz.

Capello azt követően lett az első számú esélyes az olasz kispadra, hogy Roberto Donadonit nem akarja elengedni klubja, a Bologna. A klub elnöke, Joey Saputo jelezte: Donadoninak 2018-ig élő szerződése van, és a Bolognánál akar maradni. A La Gazzetta dello Sport úgy tudja, a 69 éves edzőlegenda a napokban leül tárgyalni Carlo Tavecchióval, a FIGC elnökével.

Az AFP hírügynökség jelentése szerint Fabio Capello válthatja a nyári Európa-bajnokság után távozó Antonio Contét az olasz labdarúgó-válogatott kispadján. Conte feltehetően a Chelsea irányítását veszi át, de erről még nincs hivatalos bejelentés, arról viszont már igen, hogy nem folytatja a nemzeti csapat edzőjeként.

Marcello Lippi, aki 2006-ban világbajnokságot nyert az olasz labdarúgó-válogatottal, nem gondolja, hogy kihatna a nemzeti tizenegy esélyeire az, hogy Antonio Conte szövetségi kapitány már bejelentette, a franciaországi Európa-bajnokság után távozik a kispadról. NYILATKOZAT ITT!

Gözte ma kezd, középcsatárként. Pedig Mario Gomez remekelt az angolok ellen. Van 1000 eruójuk otthon? Megvehetik Gomezt...

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Bayern München támadója, Mario Götze ritkán jut játéklehetőséghez, éppen ezért csapattársa, Thomas Müller szerint elégedetlen jelenlegi helyzetével. Joachim Löw, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya viszont számít rá, noha elismeri, Götze távol van legjobb formájától. KATT IDE!

„Tanulságként lesz mit levonni ebből a meccsből. A felkészülési mérkőzések arról szólnak, hogy kiderüljön, mely területeken kell fejlődnünk és javítanunk” – tette hozzá.

„Mindent egybevetve edzőként nagyon idegesítő átélni, hogy a csapatod elherdálja a kétgólos előnyét. Nem érdemtelenül kaptunk ki. Még kettő-nullás előnyben sem kontrolláltuk úgy a játékot, ahogyan szerettem volna, helyzeteket is alig dolgoztunk ki” – mondta csalódottan a németeket irányító Joachim Löw.


Schweini mellett Manuel Neuer és
Khedira is sérült, a túloldalon Giacomo Bonaventura betegedett le, Giorgio Chiellini még korábban megsérült, Marco Verratti lábadozik.

A Manchester United középpályása január közepe óta küszködött térdsérülésével. A Manchester City elleni derbin húsz perc játéklehetőséget kapott, azonban a német válogatott Anglia elleni mérkőzésén már nem tudott pályára lépni, ugyanis az egyik edzésen ismét megsérült.

A Juventus német válogatott középpályása úgy érzi, honfitársa erős annyira, hogy visszatérjen még a szezon vége előtt.

Sami Khedira úgy érzi, hogy hiba lenne, ha leírnák Bastian Schweinsteigert legútóbbi, edzésen szenvedett sérülése után.


A billentyűknél: B. J.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A NÉMETORSZÁG–OLASZORSZÁG FELKÉSZÜLÉSI LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik