Eb 2016: dán győzelem, nagy bajban a szerbek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.13. 22:38
Az Európa-bajnoki selejtezők I-csoportjában Dánia hazai pályán 2–0-ra legyőzte Szerbiát.

A szerbeknek égetően szükségük lett volna a három pontra Dánia ellen, mert csak egy ponttal szerénykedtek a csoport negyedik helyén, miután három pontot levont tőlük az európai szövetség.

Ehhez képes Yussuf Poulsen nagyon szép, 16 méteres lövésével (a gólpasszt Bendtner adta) már a 13. percben megszerezte a vezetést a dán válogatott.

A szerbek nemhogy egyenlíteni nem tudtak, de a hajrában újabb gólt kaptak – Jakob Poulsen a 87. percben alakította ki a 2–0-s végeredményt.

A szerbeknek hatalmas csodára lenne szükségük az Eb-szereplés kiharcolásához. A dánok ráadásul úgy nyertek, hogy az első félidőben Agger egy tizenegyest is kihagyott.

A csoport másik mai mérkőzésén Portugália legyőzte Örményországot.

I-CSOPORT
Dánia–Szerbia 2–0 (1–0)
Koppenhága, Telia Parken. Vezette: Kuipers (holland)
DÁNIA: Schmeichel – Jacobsen, Kjaer, Agger, S. Poulsen – Kvist (Christensen, 77.) – Höjbjerg, Krohn-Dehli (J. Poulsen, 61.) – Y. Poulsen (Vibe, 73.), Bendtner, Eriksen. Szövetségi kapitány: Morten Olsen
SZERBIA: Sztojkovics – Ivanovics, Makszimovics, Nasztaszics, Kolarov – Fejsza, Matics – Tosics (F. Kosztics, 65.), Ljajics (Djuricsics, 81.), Markovics – A. Mitrovics (Skuletics, 90.). Szövetségi kapitány: Radovan Csurcsics
Gólszerző: Y. Poulsen (13.), J. Poulsen (87.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik