Prandelli: Nincs legyőzhetetlen csapat a számunkra

Vágólapra másolva!
2012.06.25. 19:43
null
Prandelli szerint a németek is legyőzhetőek (Fotó: Action Images)
Cesare Prandelli, az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya érthetően nagyon elégedett volt csapatával az angolok elleni negyeddöntőbeli továbbjutást követően. A szakember azonban nem elégszik meg a bronzéremmel, szerinte a németeknek is megvan a gyenge pontjuk.

 

„Németországnak két plusznapja van a regenerálódásra, ami nagy előnyt jelent a számukra. Ők a továbbjutás esélyesei, nekünk még pár apró részletre fel kell készülnünk velük kapcsolatban. Emellett tisztában vagyunk azzal, hogy a saját futballunkat kell játszanunk” – mondta Cesare Prandelli, az olasz válogatott szövetségi kapitánya, aki szerint az elődöntőben olvasniuk kell majd a németek játékát.

A szakember egyszersmind leszögezte, hogy nem védekező felfogásban lépnek majd pályára, s azt is kikérte magának, hogy a squadra azzura védekező csapat.

„Az a csapat, amely képes egy meccsen harmincötször kapura lőni, tízből kilenc alkalommal megnyeri a találkozót. Emellett hatvannyolc százalékban birtokoltuk a labdát Anglia ellen, úgyhogy nem lehet azt mondani, hogy védekező stílusunk van.”

Való igaz, még az angolok is egyetértenek azzal, hogy bár csak tizenegyesekkel kaptak ki a negyeddöntőben, mégis megérdemelten jutottak tovább az olaszok. Most már csak az a kérdés, hogy ez a végállomás-e az olaszoknak, vagy még fényesíthetik a már biztos bronzérmet az Eb-n.

CHIELLINI JÁTSZHAT?
Giorgio Chiellini a hírek szerint pályára léphet az olasz válogatott Németország elleni csütörtöki mérkőzésén.

A Juventus védője az írek elleni záró csoportmérkőzésen szenvedett húzódást bal combjában, amelyet követően kénytelen volt kihagyni az Anglia elleni – tizenegyesekkel megnyert – vasárnapi negyeddöntőt.

Bár egy ilyen sérülést követően 20 nap általában a teljes felépülési idő, Chiellini már elkezdte a futó- és labdás edzéseket a keret tegnap pályára nem lépő tagjaival együtt, így jó esély van rá, hogy az elődöntőben szerepeljen.

„Olyan válogatottunk van, amely tisztában van azzal, hogy mit tesz, mérkőzésről mérkőzésre fejlődik, s szeretné elérni a legnagyobb csapatok szintjét. Az angolok elleni mérkőzés megmutatta, hogy van bennünk elég bátorság ahhoz, hogy a helyes felfogásban játsszunk, s ehhez végig ragaszkodjunk. A német csapat fizikailag nagyon erős, de ha jól játszunk, nincs legyőzhetetlen együttes a számunkra. Minden csapatnak megvan a gyenge pontja, és nekünk ezt kell majd kihasználnunk” – tette hozzá az olasz szakember.

Az olaszok további sikereiben – ahogy a korábbiakban is – hatalmas lehet Andea Pirlo szerepe. A középpályást Prandelli a világ egyik legjobbjának tekinti a posztján.

„Pirlo az egyik legjobb középpályás a világon. Vannak ugyan akik több gólt szereznek, de az az egyenletesség, ami az egész mérkőzésen jellemzi őt, egész egyszerűen fantasztikus.”

Az olasz válogatott csütörtökön 20.45-kor játszik Németországgal az elődöntőben. A squadra azzura azonban még a hétvégén (egészen pontosan vasárnap) is szeretne egy meccset játszani a világbajnokságon.

EURO 2012
NEGYEDDÖNTŐ
ANGLIA–OLASZORSZÁG 0–0 – 11-esekkel 2–4
Kijev, Olimpiai Stadion. Vezette: Proenca (portugál)
ANGLIA: Hart – G. Johnson, Terry, Lescott, A. Cole – Milner (Walcott, 61.), Gerrard, Parker (Henderson, 94.), Young – Rooney, Welbeck (Carroll, 60.). Szövetségi kapitány: Roy Hodgson
Kispad: Green, Butland (kapusok), Kelly, Baines, P. Jones, Jagielka, Downing, Oxlade-Chamberlain, Defoe
OLASZORSZÁG: Buffon – Abate (Maggio, 91.), Bonucci, Barzagli, Balzaretti – Marchisio, Pirlo, De Rossi (Nocerino, 80.) – Montolivo – Balotelli, Cassano (Diamanti, 78.). Szövetségi kapitány: Cesare Prandelli

Kispad: Sirigu, De Sanctis (kapusok), Chiellini, Ogbonna, Thiago Motta, Giaccherini, Di Natale, Borini, Giovinco

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik