Euro 2012: Portugália árthat nekünk - Iniesta

Vágólapra másolva!
2012.06.26. 22:24
Andrés Iniesta, a spanyol labdarúgó-válogatott meghatározó játékosa arra figyelmeztet a Portugália elleni szerdai elődöntőt megelőzően, hogyha nem tudnak elég jól játszani, akkor a rivális „árthat” nekik.

„A legutóbbi világbajnoksághoz képest a portugál keret, és az együttes stílusa csak kis mértékben változott – elemezte az elődöntős ellenfelet a Barcelona irányítója. – Meglátjuk, mit terveznek holnapra. Le kell zárnunk a belső területeket, és nem szabad megengednünk, hogy folyamatos legyen a játékuk. Ha nem leszünk elég jók, akkor Portugália árthat nekünk. Tisztában vagyunk vele, mire képesek a portugálok, ha Spanyolország nem elég intenzív és koncentrált.”

Iniesta a torna egyik legjobb teljesítményét nyújtó játékosa, Cristiano Ronaldóval együtt versenyben van az MVP-nek kijáró díjért is. A 2010-es vb-finálét góljával eldöntő spanyolnak viszont saját bevallása szerint nincsenek egyéni céljai.

„Nekem nincsenek személyes ambícióim. Játsszunk egy nagy meccset, ez az egyetlen gondolatom most, és persze az, hogy Spanyolország folytassa szereplését az Eb-n. Nehéz feladat vár ránk, de a csapat készen áll arra, hogy ezt a lépést is megtegye. A legjobbunkat akarjuk nyújtani, és nem foglalkozunk azzal, hogy ellenfelünk két nappal többet pihenhetett.”

Iniesta kitért a spanyol válogatottat ért, egyre hangosabb nemzetközi kritikákra is, miszerint egysíkú, unalmas és lassú a labdabirtoklásra irányuló taktikájuk. Bár változatlanul eredményes...

„A futball azért nagyszerű dolog, mert nem mindenki ugyanúgy szereti. Ez a sokszínűség teszi lehetővé, hogy létezzen. A mi számunkra ez jelenti a futball, amely stílus győzelmekre vezet bennünket. De tiszteletben kell tartanunk más véleményét. Amikor viszont a két csapat közül az egyik abszolút védekező taktikát választ, akkor nem kétséges, hogy a futball kevésbé vonzó, mint amikor mindketten felvállalják a nyílt játékot.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik