Casillas a 100. győzelmére készül a válogatottban

Vágólapra másolva!
2012.06.26. 13:35
null
Casillas szerint nem lesz baj Ronaldóék ellen (Fotó: Action Images)
Iker Casillas századik győztes meccsén lehet túl a válogatottban, ha a spanyol csapat az Európa-bajnokság szerdai elődöntőjében megveri Portugáliát. A Real Madrid kapusa lehet az első a futballtörténelemben, aki eléri ezt a bizonyos álomhatárt.

Ahhoz, hogy a 136. válogatott fellépésére készülő játékos „százados" lehessen már ezen az Eb-n, együttesének Portugáliát kell legyőznie, amelyben ott játszik a világ egyik legjobb futballistája, Casillas madridi csapattársa, Cristiano Ronaldo.

FABREGAS: JÓL KONTRÁZNAK
„Portugália nagyon jó a kontratámadásokban, de ha én lennék az edző, és lenne Nanim meg Cristiano Ronaldóm, én is ebben a szisztémában játszatnám a csapatot. Talán három Real Madrid-játékos is lesz az ellenfélnél, mégis különböző a stílusuk. Portugáliának olyan középpályája van, amely szereti megtartani és jól használni a labdát” – mondta Cesc Fabregas, a spanyol válogatott középpályása/csatára.

„Ronaldo elmúlt szezonja egész egyszerűen hihetetlen volt, ahogy játszott, a góljai és a rekordjai miatt. Most azonban nem gondolom, hogy ugyanolyan jó formában lenne″ – vélekedett Casillas.

Való igaz, egyértelműen Cristiano Ronaldo a portugálok legveszélyesebb játékosa, és a spanyolok helyzetét nehezíti, hogy az egész tornán nem számolhatnak a sérült Carles Puyol játékával.

„Puyol hiányzása? Pique mindig nagyon jól teljesít a Barcelonában és a spanyol válogatottban is″ – vélekedett erről a kapus.

Casillas gyakorlatilag a spanyol válogatott legrutinosabb tagja lett. De nem volt ez mindig így. A Real klasszisa élénken emlékszik még azokra az időkre, amikor zöldfülűként érkezett a válogatott összetartásra.

„Amikor először érkeztem a válogatotthoz, a szerepem is teljesen más volt. Akkor csak figyeltem, hallgattam és tanultam. Most azonban már én vagyok az egyik legtapasztaltabb játékos. Az öltözőben együtt készültem a spanyol legendákkal, de az az igazság, hogy azoktól a fiataloktól is nagyon sokat lehet tanulni, akiknek hosszabb távú jövője van még a válogatottban″ – mondta Casillas.

A spanyol kapust természetesen arról is kérdezték, hogy mennyiben más ez a torna, mint a 2008-ban megnyert kontinensviadal.

„Négy esztendővel ezelőtt teljesen máshogy érkeztünk az Európa-bajnokságra. Akkor sokan kedvelték a csapatunkat, de nem tartottak képesnek bennünket arra, hogy meg is nyerjük a tornát. Akkor a döntetlen az olaszokkal fenomenális eredmény volt, ma már olyan, mintha vereséget szenvednénk″ – vélekedett Casillas, aki szerint az évek alatt volt, hogy fájó vereséget szenvedtek úgy, hogy nem érdemelték meg, de ebből tanultak.

AZ EB ELŐDÖNTŐI
Június 27. (szerda), 20.45, Doneck, Donbasz Arena: Portugália–Spanyolország
Június 28. (csütörtök), 20.45, Varsó, Nemzeti Stadion: Németország–Olaszország

A NEMZETI SPORT HELYSZÍNI TUDÓSÍTÓINAK MOBILITÁSÁT AZ I30 FORGALMAZÓJA, A HYUNDAI HOLDING HUNGARY KFT. BIZTOSÍTJA.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik