Összefoglaló, NFL 2014 Wild Card Round 1

2526058 25260582526058 2526058
Vágólapra másolva!
2015.01.04. 14:01
Két Wild Card meccsen már túl is vagyunk, melyen a liga történetének második negatív mérlegű PO csapata, a Panthers fogadta a kezdő irányító-futó...

Két Wild Card meccsen már túl is vagyunk, melyen a liga történetének második negatív mérlegű PO csapata, a Panthers fogadta a kezdő irányító-futó duó nélkül játszó Cardinalst és a liga talán legjobb futóját nélkülöző Steelers örök riválisát, a Ravenst látta vendégül.Két Wild Card meccsen már túl is vagyunk, melyen a liga történetének második negatív mérlegű PO csapata, a Panthers fogadta a kezdő irányító-futó duó nélkül játszó Cardinalst és a liga talán legjobb futóját nélkülöző Steelers örök riválisát, a Ravenst látta vendégül.

Arizona Cardinals @ Carolina Panthers 16-27

Az év elején sorra veszítette el a védelem legjobb embereit a Cardinals, majd év közben az offense két legfontosabb embere, Carson Palmer és Andre Ellington is kidőlt, mégis valahogy beverekedte magát a rájátszásba a sivatagi csapat, köszönhetően a szenzációs védelemnek. A 2010-es Seahawks után a Panthers a második csapat a liga történetében, aki egy teljes szezon végén negatív mérleggel jutott PO-ba, a Cardinalshoz hasonlóan a decemberre összeálló védelemnek köszönhetően.

A meccs első labdabirtoklása a vendégeké volt, de egy 3&out-tal kezdtek, melyet egy botrányos punt követett, melyet a Panthers meg is büntetett, Graham Gano 47 yardról nem hibázott. A következő vendég akció szintén 3 és semmi-botrányos punt kombinációt hozott, de ezt már TD-vel büntették a hazaiak és úgy tűnt, sima meccs lesz ebből. Arról, hogy ez ne így legyen, a hazaiak returnere, Brenton Bersin gondoskodott, aki érthetetlen fumble-t hozott össze a saját 30-asán. A Cardinals lecsapott és Darren Fells 1 yardos TD elkapásával szépítettek. Ezután sorra jöttek le az offense-k a pályáról, nagyon alacsony színvonalú focit láthattunk. Már kis híján belealudtam a csörtébe, mikor Cam Newton egyik rossz átadását Antonio Cromartie elcsípte és a meg sem állt a labdával a red zone-ig.

A Cardinals csak futójátékokkal haladt a gólvonalig és bár Darren Grice kiejtette a labdát a TD közben, már áthaladt a gólvonalon a disznóbőr, így az offense, ha nehezen is, de kihasználta a védelem által teremetett lehetőséget. A szünetig hátralevő időben a hazaiak mezőnygól távolságig verekedték magukat és Gano révén 14-13-ra zárkóztak. A második félidőt a hazaiak kezdték, punttal. A Cardinals szintén elrúgni kényszerült a labdát és az este folyamán már nem először, botrányos puntot láttunk Drew Butlertől. A Panthers pedig ezt is köszönte szépen, egy 39 yardos Newton-Whittaker TD-vel fordítottak. A kickoff után egy fumble következtében labdát vesztett a Cardinals, Newton pedig Tolbertet is megtalálta, ezúttal 1 yardos TD-t szereztek a hazaiak. Eldőlni látszott a meccs, de a negyedik negyed elején a vendég védelem még egy esélyt adott az egész meccsen 77 yardot haladó offensenek. Newton egy sack közben labdát vesztett, de Ryan Lindley rögtön az első passzkísérletre interceptiont dobott, majd a negyed vége felé még egyszer eladta a labdát, így pedig a Cardinalsnak esélye sem volt. A hazaiak védelme ezúttal is remekelt, 4 sack mellet három labdaszerzést jegyeztek. Luke Kuechly mindenhol ott volt, interception-t szerzett, a meccset végleg eldöntő INT előtt pedig ő ütött bele a passzba.

Cam Newtonnak végre megvan az első PO győzelme, melyhez viszonylag jó játékkal és két TD passzal járult hozzá. A Cardinals hiába jobb csapat szerintem, a harmadik számú irányítóját nem bírta el ezen a meccsen, a liga történetének legkevesebb támadó yardjával nem érdemeltek győzelmet. A Panthers vagy Seattle-be, vagy Green Baybe utazik jövő héten, ezzel a védelemmel pedig bárhol lehet esélyük.

Baltimore Ravens @ Pittsburgh Steelers 30-17

Már napokkal a meccs előtt tudni lehetett, hogy a Steelers házi MVP-je, Le'Veon Bell nem léphet pályára, mely nagyon megkönnyítette a vendégek felkészülését, nélküle ez az offense nem ugyanaz, mint amikor pályán van. A meccs két punttal indult, majd egy ígéretes hazai támadás akadt meg a másik térfél közepén, így csak mezőnygól született, vezettek a hazaiak. A Ravens erre egy 8 játékból álló, 80 yardos TD drive-al válaszolt Bernard Pierce jóvoltából.

Ezt Suisham-Tucker-Suisham mezőnygól párbaj követte, így 10-9-es vendégvezetéssel mentek pihenőre a csapatok. A harmadik negyedben aztán hazai részről valami megtört, az egész meccs folyamán óriási nyomás alatt játszó Big Ben egyedül nem tudott alkotni és senki nem nőtt fel mellé. Eközben a Ravens mindkét drive-ja pontszerzéssel zárult, így a negyedik negyed 20-9-es vendégelőnnyel indult, miközben náluk volt a labda. Már csak 12 perc volt hátra, amikor a Kohászok 2014-es draft klasszának első és második választottja (Ryan Shazier forced, Stephon Tuitt recovered) összehozott egy labdaszerzést, életben tartva a csapatot ezzel. Big Ben és az offense köszönte szépen. Ben Roethlisberger elsőre úgy tűnt, hogy 47 yardos TD passzt adott Antonio Brownnak, de ezt a játékvezetők annuálták, Brownnak ugyanis fél yardon lent volt a térde.

Egy false start miatt ugyan hátrébb szorultak a hazaiak, de Roethlisberger Martavis Bryantnek adott TD passzával és a sikertelen kétpontos kísérlettel 20-15-re feljöttek és náluk volt a lélektani előny. A következő Ravens támadás Justin Tucker mezőnygólját hozta, így nyolc ponttal vezettek a Hollók, amikor a hazaiak egyenlíteni indultak. A drive azonban hamar véget ért, egy Ben Tate-nek szánt screen passzba a frissen igazolt RB ugyanis olyan ügyetlenül ért bele, hogy a labdát meg is szerezte a Ravens, méghozzá úgy, hogy Terrell Suggs két lába közé szorítva kaparintotta meg a disznóbőrt. Joe Flacco ezt meg is büntette, Crockett Gillmore 21 yardos TD-jével eldőlt a meccs. A hátralevő időben előbb Ben, majd Miller hagyta el a pályát, előbbi nyaksérülés, utóbbi agyrázkódás gyanújával. Mindketten visszatértek ezek után és Ben egy gyermeteg interceptionnel, Heath Miller meg egy könnyű fumble-el ajándékozta meg a Ravenst, így pedig még a legvérmesebb hazai hívek sem reménykedhettek igazán. Ezzel a győzelemmel John Harbough már nyolcadik idegenbeli PO győzelmét aratta, ami NFL rekord, míg Flacco úgy néz ki, a PO-ban él igazán, ezúttal 259 yard, 2 TD volt a produktuma, 114-es passer rating mellett, ami azt jelenti, hogy ez volt pályafutása 5. olyan PO meccse, melyen 100 ratinggel zárt, mellyel Troy Aikman mellé zárkózott az örökranglista 2. helyén.

A Steelers „Killer B's” Bell hiányával meg sem tudta közelíteni decemberi formáját. Az alapszakasz vége felé szintén remeklő támadófal ezúttal csődöt mondott és, hát a védelem sem nagyon tudta feltartóztatni Flaccóékat. John Harbaugh, miután a Chiefs segített nekik PO-ba jutni, nagyon gáláns módon meghívta egy vacsorára a Főnökök edzőjét Andy Reidet. Namármost, ha következetes akar maradni, elképzelhető, hogy a héten egy asztalhoz ül a Bellt csúnyán kiütő Reggie Nelsonnal is, de minimum egy köszönöm járna a Bengals safetynek, aki azzal az ütéssel szertefoszlatta a Steelers Super Bowl álmait. A Ravens biztosan Foxboroughba utazik a következő körben és hasonló játékkal nem esélytelenek a Patriots otthonában sem.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik