Beharangozó, NFL 2014 Week 17

2623622 26236222623622 2623622
2014.12.28. 16:12
Elérkeztünk hát az alapszakasz végéhez és legyen bár keserédes a hangulatunk, azt biztosan állíthatjuk, hogy megérte végigizgulni az utóbbi...

Elérkeztünk hát az alapszakasz végéhez és legyen bár keserédes a hangulatunk, azt biztosan állíthatjuk, hogy megérte végigizgulni az utóbbi négy hónapot. Az NFL 2014-es alapszakasza, a maga 256 mérkőzésével még mindig képes az újdonságra és néhanapján a megismételhetetlenre is. Hétfő hajnaltól már csak egy tucatnyi franchise folytatja a rájátszásban, a többiek hosszú szabadságra mennek. Lesz idejük levonni a tanulságokat, meghozni az ilyenkor elmaradhatatlan döntéseket, készülni a draftra, illetve körülnézni a szabadügynök piacon…Elérkeztünk hát az alapszakasz végéhez és legyen bár keserédes a hangulatunk, azt biztosan állíthatjuk, hogy megérte végigizgulni az utóbbi négy hónapot. Az NFL 2014-es alapszakasza, a maga 256 mérkőzésével még mindig képes az újdonságra és néhanapján a megismételhetetlenre is. Hétfő hajnaltól már csak egy tucatnyi franchise folytatja a rájátszásban, a többiek hosszú szabadságra mennek. Lesz idejük levonni a tanulságokat, meghozni az ilyenkor elmaradhatatlan döntéseket, készülni a draftra, illetve körülnézni a szabadügynök piacon…

De ne szaladjunk annyira előre, itt van még nekünk egy teljes forduló, amikor eldőlhet, hogy a tavalyi idényt lemásolva a Bolts behúzza-e a Wild Cardot a Chiefs „B” csapata ellen, netalán jótéteményül a Ravensre hagyja azt. Cam Newtonék atlantai vizitjén pedig kiderül, hogy ki jut playoffba a legrosszabb eredménnyel az NFC-ből. Aaron Rodgers és Matthew Stafford a csoportgyőzelemért száll harcba a Lambeau Fielden, kicsit délebbre pedig Ben Roethlisberger néz farkasszemet Andy Daltonnal hasonló okból kifolyólag a Sunday Night Football alkalmából. Uccu neki, utolsó kör, sok mérkőzés, nézzük párhuzamosan, ajánlom hát mindenkinek! És ugyanígy kívánok boldog, új esztendőt!

Nézzük az alapszakasz utolsó játéknapját, álljon itt négy beharangozó, valamint a szokásos szubjektív tippek sora.

Kansas City Chiefs (8-7) – San Diego Chargers (9-6)

Igenis van esélye Andy Reid fiainak, mert ha Alex Smith nélkül nyernek, a Ravens leég otthon a Browns harmadik számú irányítója ellen és J.J. Watték malmozva figyelik Blake Bortles pontgyártását, akkor... De lássuk be, nem könnyű megcsinálni, de legalább lehetetlen. Philip Rivers pedig – csoportrivális ide, Arrowhead Stadium oda – kihasználja a lehetőséget és küzdelmes mérkőzés végén felteszi a pontot az i-re.

Tipp: Chargers, mert a múlt heti vereségük után minden Chiefs játékos arcáról ordított, hogy „Ennyi volt!”

Atlanta Falcons (6-9) – Carolina Panthers (6-8-1)

Mike Smith mosolya látszólag arra enged következtetni, hogy megnyugodott a vezetőedzői széke ingatagsága miatt, de Ron Riverában ma este nem talán játszótársra. Az NFL idén legviccesebb csoportja, ahogy mindig, most is nyújt majd meglepőt és mulatságost a közönségnek, mellesleg Cam Newton újra balesetezni fog. De – bár ő csinálja – mégis megússza, nemúgy Matt Ryan, Julio Jones és a Falcons… És legfőképpen Mike Smith.

Tipp: Panthers, megérzés, indokolás nélküli…

Green Bay Packers (11-4) – Detroit Lions (11-4)

Aaron Rodgers szereti a Lambeau Fieldet. Aaron Rodgers szereti a pontgyártást. Aaron Rodgers szeret visszavágni... és Aaron Rodgers ma este visszavág a 19-7-es szeptemberi vereségért. Mindkét csapat támadásorientált és Matthew Staffordékat mégis a védelmük juttatta idáig. Az odavágón kevés yardot és pontot teljesítő Packers offense ma este megtöri Ndamukong Suh, Ziggy Ansah és DeAndre Levy dominanciáját.

Tipp: Packers, mert az a szép zöld gyep…

(SNF) Pittsburgh Steelers (10-5) – Cincinnati Bengals (10-4-1)

A Paul Brown Stadiumban súlyos vereségbe szaladt bele az odavágón Marvin Lewis legénysége, és ha nincs a Broncos elleni feltámadás, akkor tördelhetné kezét a veterán edző, hogy vajon sikerül-e megállítani Mike Tomlin B-B-B-jének támadásait. Ellenben most, hogy a visszavágóra mindkét csapat biztos rájátszás résztvevőként fut "képernyőre”, egy élvezetes és mégsem vérre menő parádét láthatunk majd, ahol a „...csak a sérülésektől mentsen meg a Jóisten!” jelszó lesz a legfontosabb.

Tipp: Steelers, mert jobban jön ki nekik a lépés, akarom mondani a futójáték…

További mérkőzések és tippek:

Baltimore Ravens (9-6) – Cleveland Browns (7-8) => Baltimore Ravens

Houston Texans (8-7) – Jacksonville Jaguars (3-12) => Houston Texans

Miami Dolphins (8-7) – New York Jets (3-12) => Miami Dolphins

Minnesota Vikings (6-9) – Chicago Bears (5-10) => Minnesota Vikings

New England Patriots (12-3) – Buffalo Bills (8-7) => New England Patriots

New York Giants (6-9) – Philadelphia Eagles (9-6) => New York Giants

Tampa Bay Buccaneers (2-13) – New Orleans Saints (6-9) => New Orleans Saints

Tennessee Titans (2-13) – Indianapolis Colts (10-5) => Indianapolis Colts

Washington Redskins (4-11) – Dallas Cowboys (11-4) => Dallas Cowboys

Denver Broncos (11-4) – Oakland Raiders (3-12) => Denver Broncos

Seattle Seahawks (11-4) – St. Louis Rams (6-9) => Seattle Seahawks

San Francisco 49ers (7-8) – Arizona Cardinals (11-4) => San Francisco 49ers

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik