Beharangozó, NFL 2014 Week 15

Vágólapra másolva!
2014.12.14. 14:12
Három, kettő, egy… Megkezdődött a visszaszámlálás, melynek végén húsz NFL csapat befejezi az idényt, a maradék 12 pedig egy hasonló és...

Három, kettő, egy… Megkezdődött a visszaszámlálás, melynek végén húsz NFL csapat befejezi az idényt, a maradék 12 pedig egy hasonló és mégis teljesen más műfajba, a rájátszásba kezd bele. De mindezt majdcsak januártól, addig is a mai nap tartogat számunkra jó pár különleges csemegét.Három, kettő, egy… Megkezdődött a visszaszámlálás, melynek végén húsz NFL csapat befejezi az idényt, a maradék 12 pedig egy hasonló és mégis teljesen más műfajba, a rájátszásba kezd bele. De mindezt majdcsak januártól, addig is a mai nap tartogat számunkra jó pár különleges csemegét.

Itt van például a Pats visszavágója a Dolphins ellen vagy a hajdanán szebb napokat látott NFC West rangadó, ahol a címvédő fogadja a már majdhogynem örökös címbitorlót. Manziel is elkezdi NFL pályafutását az AFC North rangadón, a Bengals valószínűleg nem tapsikol örömében. Nagy csoportrangadókon dől el ma a rájátszásba jutás, illetőleg az onnan való kipottyanás, ezért javaslom, hogy körkapcsolásban szemlélje az érdeklődő a mai eseményeket, garantálom, hogy izgalomban lesz része elégszer.

Csütörtök este Arizónában valóra váltak az álmok és Bruce Arians csapata elsőként jutott a rájátszásba, mégpedig úgy, hogy a Rams elleni csatában egyik csapatnak sem sikerült TD-t szereznie. Ilyen utoljára két éve fordult elő, de megnyugtatom a Kedves Olvasót a többi meccsen hullani fognak a „hatpontosok”. Elvégre nemsokára itt a Karácsony, a béke ünnepe, ezért kell, hogy legalább az NFL szállítsa nekünk az izgalmakat.

Nézzük tehát, miről szól a 15. játéknap, álljon itt négy beharangozó, valamint a szokásos szubjektív tippek sora.

New England Patriots (10-3) – Miami Dolphins (7-6)

Az idény elején Ryan Tannehill és csapata sokak nagy meglepetésére „állva hagyta” a vízben a Hazafiakat, valódi totó-gyilkos eredményt produkálva a magukat hozzáértőnek gondolóknak. És bár a Delfinek azóta is okoztak pár meglepetést, mégpedig olyannyira, hogy a Wild Card szele is megérintette őket, aztán a múlt héten a Baltimore Ravens valószínűleg felébresztette őket az álmodozásból. A hétvégén a Tom Brady - Bill Belichick tandem feledteti velünk a szeptemberi félresiklást a miami napsütésben, és hazai környezetben, nopláne a Gillette Stadiumban, „nagyon élesek” lesznek. És az egész haccacáré a Doplhins sokadik rájátszásból való kimaradását eredményezi majd. Mert legyen bármennyire is szimpatikus csapat, a döntő pillanatokban évek óta megbicsaklanak. Hol van már Dan Marino?

Tipp: Patriots, nyernek, mert kiemelt helyen akarnak a playoffba kerülni…

San Diego Chargers (8-5) – Denver Broncos (10-3)

Sokan húzzák a szájukat, hogy Peyton Manning elfáradt, az előző héten is gyengén és szerencsével hozták csak a kötelezőt, különben is tavaly Philip Rivers „megtréfálta” már őket az alapszakaszban… Nos, bár részigazságok rejtőznek a fenti mondatban, azért ez most egy másik bicikli. A Broncos erőt vesz magán és Manning „pihentetésével”, azaz futójátékkal próbáál majd operálni majd meglátásom szerint, aminek a legnagyobb előnye, hogy a Chargers támadósor a padról csodálhatja őket. Bevallom, kiszámítható gameplan, de akkor is bejön nekik. Úgy ahogy a PO-ba való előkelő – bye week-et ígérő – bekerülés is. És hogy ne nevezzen senki sem elfogultnak, a Chargers-nek kell sokáig bánkódnia, ugyanis durva sorsolás ide, kemény ellenfelek oda, ők sem pihenhetnek januárban, mert akad még feladat a Wild Card-körben számukra is...

Tipp: Broncos, mert a végén – legalábbis az alapszakaszban – ritkán hibáznak…

Seattle Seahawks (9-4) – San Francisco 49ers (7-6)


Még mindenki emlékezhet Richard Sherman tavalyi „labdahalászatára”, ami után eldőlt, hogy 49ers nem ér oda, ahová már régóta szeretne. Az idei év abban különbözik az előzőektől, hogy mára már véglegessé vált, hogy az Aranyásók nem találják meg az aranyat, így a csoportrangadó kifejezés már inkább múltba tekintő, mint valós. Colin Kaepernick és Jim Harbaugh nem találtak rá a megoldás kulcsára ebben a szezonban és ezt valamelyikük állása bánja majd meglátásom szerint. De vigasztalásul csak annyit tennék hozzá, hogy az amerikai foci nem az a sport, ahol öt-tíz évig folyamatosan a top4-ben lehet lenni. A fényét vesztett csoportrangadót megvívják, de Pete Carroll felerősödött védelmével nem tudnak majd mit kezdeni, és különben is Kaep évről évre alulmúlja önmagát a CenturyLink Field-en…

Tipp: Seahawks, mert „Újra itt van…”, vagyis a Legion of Boom összeállni látszik…

(SNF) Philadelphia Eagles (9-4) – Dallas Cowboys (9-4)

A nap slágermérkőzése! Sikerül-e visszavágni a Hálaadás-napi blamáért? Két csapat, ugyanaz a csoport, ugyanaz a mutató, ki kerül a rájátszásba? Most sokak haragját veszem magamra, de meggyőződésem, hogy az Eagles valahogy betolja magát a playoff-ba, légyen bár Mark Sanchez az irányítója. Sokan mondják, hogy a Cowboys idegenben eddig fantasztikus, vasárnap délután megérzésem szerint nem lesz az. Két hete – kint létemkor – első felindulásból Dallasba akartam menni, aztán Detroit lett belőle, így nem láttam másodszor is kikapni őket otthon. De a detroiti kocsma zajában nézve a mérkőzést, az ott ülő Lions fanokkal egyetértettem abban – hogy elfogyott a kovbojok muníciója. Aztán ne így legyen, mindenesetre Tony Romóék rájátszásba jutása számomra – DeMarco Murray ide, Dez Bryant oda – továbbra is meglepetés lenne.

Tipp: Eagles, mert Chip Kelly nagyobb stratéga, mint Jason Garrett…

További mérkőzések és tippek:

(TNF) St. Louis Rams (6-8) – Arizona Cardinals (11-3) 6-12

Atlanta Falcons (5-8) – Pittsburgh Steelers (8-5) => Pittsburgh Steelers

New York Giants (4-9) – Washington Redskins (3-10) => New York Giants

Kansas City Chiefs (7-6) – Oakland Raiders (2-11) => Kansas City Chiefs

Indianapolis Colts (9-4) – Houston Texans (7-6) => Indianapolis Colts

Cleveland Browns (7-6) – Cincinnati Bengals (8-4-1) => Cleveland Browns

Baltimore Ravens (8-5) – Jacksonville Jaguars (2-11) => Baltimore Ravens

Buffalo Bills (7-6) – Green Bay Packers (10-3) => Green Bay Packers

Carolina Panthers (4-8-1) – Tampa Bay Buccaneers (2-11) => Carolina Panthers

Tennessee Titans (2-11) – New York Jets (2-11) => Tennessee Titans

Detroit Lions (9-4) – Minnesota Vikings (6-7) => Detroit Lions

(MNF) Chicago Bears (5-8) – New Orleans Saints (5-8) => Chicago Bears

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik