Összefoglaló, NFL 2014 Week 8

2623622 26236222623622 2623622
Vágólapra másolva!
2014.10.27. 21:10
Peyton Manning és a Broncos továbbra sem lassít, a Patriots jelezte, hogy igényt tartana az AFC trónjára, míg ezúttal Roethlisberger ért el hihetetlennek...

Peyton Manning és a Broncos továbbra sem lassít, a Patriots jelezte, hogy igényt tartana az AFC trónjára, míg ezúttal Roethlisberger ért el hihetetlennek tűnő NFL rekordot. Az alapszakasz felénél járunk, sok csapatnak lefőtt a kávé, jó páran ezen a hétvégén pedig még életben tartották playoff reményeiket. Nézzük a 8. hét összefoglalóját.

(TNF) San Diego Chargers @ Denver Broncos 21-35

A kezdeti puhatolózás után a második negyed elején megszerezték a hazaiak a vezetést egy Manning-Sanders összjátékkal, de a Chargers egyenlíteni tudott. Arról, hogy előnnyel menjenek szünetre John Fox fiai, újfent a legendás 18-as és új kedvence, Emmanuel Sanders gondoskodott egy 31 yardos játékkal. A második félidőt Philip Rivers labdaeladása nyitotta, melyet Manning és Sanders megbüntetett, 14 pontosra növelve az előnyt. Ezek után Juwan Thompson futott két TD-t, míg a vendégeknél Antonio Gates megszerezte idei nyolcadik és kilencedik TD elkapását is, beállítva ezzel a végeredményt. Peyton TD számlálója 513-ra ugrott, míg a Steelers-ben 100 yard fölé soha nem jutó és egy meccsen egynél több TD-t soha nem szerző Sanders idén már negyedszer jutott 100 yard fölé és túl van pályafutása első tripláján is.

(London) Detroit Lions @ Atlanta Falcons 22-21

A londoni mérkőzések lényege a sportág európai népszerűsítése. Ha pusztán ezt vesszük figyelembe, akkor óriási like mindkét csapatnak. Ellentétes félidők után, 0-21-es félidei hátrányból egy utolsó másodperces mezőnygóllal nyert a Lions, megerősítve vezető helyét az NFC North élén. Ebben partner volt a második félidőre teljesen széteső Falcons is, de 0-21-ről meccset nyerni egy széteső csapat ellen is igen nehéz az NFL-ben. Golden Tate feledtette Calvin Johnson hiányát, míg az eddig sack-ek tömegét benyelő Lions O-line egyszer sem engedte földre vinni Matthew Staffordot. Tökéletes meccs volt, elégedett lehet a liga és a Wembley közönsége egyaránt.

https://vine.co/v/OhLaqtBxlFe

Seattle Seahawks @ Carolina Panthers 13-9

Újabb óriási szenvedésen van túl a bajnok, úgy megnyerve ráadásul a meccset, hogy először 59 perc 13 másodpercnél vezettek. A meccs végig a hibákról és a rúgók párbajáról szólt, melyből úgy tűnt, rosszul jön ki a Seahawks. Négy és fél perccel a vége előtt Graham Gano mezőnygóljával megszerezte a vezetést a Panthers, de a következő drive-ban az addig nem igazán remeklő Russell Wilson mintaszerű támadást vezetett és 47 másodperccel a vége előtt 23 yardos TD passzt adott Luke Willsonnak. Nem meggyőző a címvédő, de amíg így is tudnak nyerni, nagy baj nincs.

BaltimoreRavens @ Cincinnati Bengals 24–27

Kis túlzással a csoport elsőségről döntött ez a rangadó és az izgalmakat illetően nem kellett csalatkoznunk. Andy Dalton futott TD-vel szerzett vezetést a hazaiaknak, majd Justin Tucker két távoli mezőnygóljának köszönhetően 7-6-tal vonultak pihenőre a csapatok. Giovani Bernard futott TD-vel és Mike Nugent egy FG-val növelte az előnyt és ekkor úgy tűnt a Ravens nem tud megújulni. A negyedik negyed közepén az újonc Lorenzo Taliaferro második futott hatpontosával azonban 21-20-ra átvette a vezetést a vendéggárda. Dalton szerencsétlen interception-je után újra a vendégek támadtak és Tucker 53 yardos mezőnygóljával négypontos előnyre tettek szert. A hazaiaknak azonban volt válaszuk, egy zseniális Mohamed Sanu elkapásnak (is) köszönhetően eljutottak a Ravens gólvonaláig és nagy nehézségek árán, de átpréselték Daltont, megfordítva a derbit. Abba most ne menjünk bele, hogy Steve Smith, Sr. 80 yardos TD elkapását jogosan annullálták-e a zebrák 47 másodperccel a vége előtt.

Miami Dolphins @ Jacksonville Jaguars 27-13

A floridai rangadón a Delfinek védelme szállította a győzelmet a vendégeknek. A Jaguars első hat drive-ja a következőképpen ért véget: blokkolt FG, punt, INT, FG, fumble, félidő. A második félidei első támadásuk szintén interception-nel zárult és csak úgy, mint az elsőt, ezt is TD-re vitte vissza a Miami. Tannehill ezúttal nem villogott, de nem is volt rá szükség, a negyedik negyedben ébredező Jax offense gondoskodott a sima vendéggyőzelemről.

https://vine.co/v/OhlWKYphKO3

St. Louis Rams @ Kansas City Chiefs 7-34

A múlt héten a címvédő ellen sziporkázó Kosok ezúttal egy drive erejéig mutattak valamit valós tudásukból, azon kívül semmi. Ez a drive az első volt a meccsen, amellyel 7-0-ra vezettek, de ezután 34 megválaszolatlan pontot kaptak, ráadásul mindet földön: Jamaal Charles két futott TD, Davis egy kickoff return TD és egy futott TD, valamint Santos két mezőnygól. Justin Houston egymaga háromszor vitte földre a Rams irányítóját, ezzel már 10 sack-et jegyez idén és valós fenyegetést jelent Michael Strahan 22,5 sack rekordjára. A Főnökök kihasználták a Chargers vereségét és bekapcsolódtak a playoffért folytatott csatába.

Chicago Bears @ New England Patriots 23-51

A meccs érdemi része minden egyes hazai támadás után csökkent, a szünetre pedig teljesen lezárult. A Hazafiak 38-7-es előnnyel vonultak pihenőre és hogy a Maciknak eszükbe sem jusson, hogy esetleg a hazaiak majd félvállról veszik a második játékrészt, arról Tom Brady gondoskodott. Az aznapi ötödik TD passzát is kiosztotta a remeklő Rob Gronkowskinak (149 yard, 3 TD), lezárva ezzel a meccset. A negyedik negyedre kiengedett ugyan a Pats, de így is sima W a vége, míg a Bears egyre nagyobb bajban van.

https://vine.co/v/OhL33d900Yv

Buffalo Bills @ New York Jets 43-23

Desider kollégám használta néhány Power Rankings-szel ezelőtt a „színtelen, szagtalan, gáz” kifejezést a Jets csapatára és a hazaiak, főként a támadósor, most (is) rászolgáltak erre a kémiai kifejezésre. Smith 2/8, 5 yard, 3 INT statisztikával nyitott, majd átadta helyét Michael Vicknek, aki ugyan produkált biztató dolgokat, de végül egy INT jött össze, TD nélkül. Arról, hogy ne legyen csúfos a vereség a futójáték gondoskodott: 175 yardot és 3 TD-t szereztek földön a hazaiak. A Bills védelme a 4 INT-en kívül még szerzett 4 sacket és 2 fumble-t. Jim Schwartz munkája gyümölcsözni látszik. De ne menjünk el szó nélkül Kyle Orton mellett sem, az italt nem megvető barátunk ezúttal 238 yardot és 4 TD-t jegyzett, labdavesztés nélkül.

Minnesota Vikings @ Tampa Bay Buccaneers 19-13 (OT)

A forduló talán legkevésbé várt meccse volt ez és nem véletlenül. A két csapat szinte semmit nem csinált, döcögött a szekér rendesen. 10-0 után kevesen hitték, hogy a Bucs visszajöhet a meccsbe, 2:02-vel a vége előtt mégis átvették a vezetést. 10-13-nál Teddy Bridgewater az egyenlítésért támadott és Walsh 38 yardos mezőnygóljával az utolsó másodpercben egalizáltak a vendégek, jöhetett tehát a ráadás. A hosszabbítás azonban nem tartott tovább 17 másodpercnél. Rögtön az első játéknál fumble-t erőszakolt ki a Vikings első körös újonca Anthony Barr, majd összeszedte a disznóbőrt és 27 yardról a végzónába masírozott...

Houston Texans @ Tennessee Titans 30-16

Arian Foster továbbra is egy állat. Ezúttal két futott, egy elkapott TD és 173 totál yard szerepelt a neve mellett, ezzel vezetve sima győzelemre a vendégeket. A hazaiaknál Zach Mettenberger először kezdett az NFL-ben és J.J. Watt rögtön fel is avatta. A DPOY várományosa kétszer sack-elte az újonc irányítót, az egyiknél labdavesztést is kierőszakolva. Ettől függetlenül a 299 yard, 2 TD-1 INT nem rossz bemutatkozás. A Texans tapad a Coltsra, a Titans meg koncentrálhat jövőre.

https://vine.co/v/OhlzYjv5hMX

Philadelphia Eagles @ Arizona Cardinals 20-24

Két 5-1-es csapat meccsén az NFC trónja volt a tét és nem kellett csalódnunk. A remeklő Jeremy Maclin (187 yard, 2 TD) révén megszerezte a vezetést a Philly, de Andre Ellington közeli TD futásával és a szintén parádézó Larry Fitzgerald (160 yard, 1 TD) 80 yardos elkapásával fordított a házigazda. Parkey mezőnygóljával és egy újabb Maclin hatpontossal újra a Philly vezetett, majd ismét egyenlítettek a Pintyek, 17-17-tel ráfordulva a hajrára. Parkey 1:56-tal a vége előtt megszerezte a vezetést, de Carson Palmernek erre is volt válasza, és egy zseniális 75 yardos TD passzt adott John Brown-nak, aki 24-20-ra megnyerte csapatának a meccset. Meglátásom szerint az döntött, hogy a Phillynek volt esélye többször is meglógni, de Nick Foles labdaeladásai miatt ez nem sikerült és végül adtak egy utolsó sanszot a hazaiaknak, akik éltek ezzel és a Cowboys első számú riválisaivá léptek elő. Az Eagles pedig, csakúgy, mint Maclin egy visszahordásnál, csúnyán elhasalt.

https://vine.co/v/OMBxwVex2Xz

Oakland Raiders @ Cleveland Browns 13-23

Három negyeden át mezőnygól csata dúlt a pályán King LeBron szeme láttára, majd a negyedik negyedben egy Andrew Hawkins elkapás és egy Ben Tate futás után sima előnyre tett szert a Browns, tovább tapadva az AFC North éllovasaira. A meccs legszebb jelenete az volt, amikor az első negyedben Matt Schaub holderként tűnt fel a zöld gyepen, de passzt választott és eladta, így csakúgy, mint az utolsó passza Houstonban, az első passza Oaklandben is INT lett.

https://vine.co/v/Ohl0vZq51mY

Indianapolis Colts @ Pittsburgh Steelers 34-51

Kezdjük Ben Roethlisbergerrel. A hazaiak irányítója 522 yardot és 6 TD-t passzolt az előző héten a Bengals-t lenullázó Colts ellen. Az 522 yard azt jelenti, hogy Big Ben az NFL első irányítója, aki két 500 yardos meccsel büszkélkedhet, a 6 TD átadás pedig franchise rekord. A meccs első fordulópontja az volt, mikor 14-3-nál William Gay lehúzta Andrew Luck passzát és return TD-t (divatos nevén picksix-et) szerzett, a győzelem útjára terelve a hazaiakat. Ezután nagy adok kapok jött, touchdown itt, touchdown ott, majd a negyedik negyed elején 34-42-nél az egyenlítésért indult harcba a Colts, de egy komikus safety után végleg megrogytak. Big Ben pedig hatodik hatpontosával lezárta a meccset. A hazaiktól egyébként Le'Veon Bell, Antonio Brown és Heath Miller is 100 totál yard fölött zárt, Brown két, Miller egy TD társaságában. A Steelers és a Colts egyaránt 5-3-mal áll, a hazaiaknak jöhet a Ravens elleni örökrangadó, ennél jobb előjelekkel aligha készülhettek volna.

https://vine.co/v/OMB7TvDXpuP

Green Bay Packers @ New Orleans Saints 23-44

A Drew Brees (311 yard, 3 TD) és Mark Ingram (175 yard, 1 TD) vezette Saints annak ellenére aratott sima győzelmet, hogy a szünetig felváltva szereztek pontot a csapatok és 16-16 után tudták csak állva hagyni a vendégeket. Brees mindhárom TD passzát a második félidőre tartogatta, míg a két interception-t is jegyző Aaron Rodgers játéka ezidőre esett vissza, nem csoda, hogy idegeskedett... A Szentek életben tartották a szezonjukat, míg Rodgers-ék lépéshátrányba kerültek a Lions-szal szemben.

https://vine.co/v/OMzKMldeO5U

Szerző: holczer88

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik