Összefoglaló, NFL 2014 Week 7

2526058 25260582526058 2526058
Vágólapra másolva!
2014.10.21. 12:10
Peyton Manning és DeMarco Murray is hihetetlen NFL rekordot döntött meg ezen a hét végén, a Seahawks újra bukott és a Chargers lufi is ereszteni...

Peyton Manning és DeMarco Murray is hihetetlen NFL rekordot döntött meg ezen a hét végén, a Seahawks újra bukott és a Chargers lufi is ereszteni látszik. Nézzük a 7. játékhét összefoglalóját.

Jets @ Patriots 25-27 (TNF)

Erre mondják, hogy országos egyes. A csoportot egy évtizede domináló és a hazai pályáján parádés Patriots az 1-5-tel szerénykedő és hétről hétre pocsékul teljesítő Jetset fogadja. A meccs aztán más képet festett. Megszerezte a vezetést ugyan egy parádés játékkal a Pats, de a Jets lassú és sok futásokból álló drive-okkal végig zárkózott, sőt 9-7-re és 19-17-re is vezettek a vendégek. A hazaiak egy mezőnygóllal és egy 4. negyedbeli Brady-Amendola összjátékkal fordítottak és hanyatt dőltek. A Jets 2 és fél perccel a vége előtt 27-25-re feljött és egy sikeres kétpontos kísérlet választotta el őket az egyenlítéstől. Mivel ez nem sikerült, a Pats kezébe került a mérkőzés sorsa. A hazai támadók újabb töketlensége azonban azt eredményezte, hogy a labda visszakerült a vendégekhez, akik a W-ért támadhattak. Geno mezőnygóltávolságba vezette a csapatot, de Folk 58 yardos kísérletét blokkolt a Patriots speciális egysége, felbőszítve ezzel Rex Ryant.

Dolphins @ Bears 27-14

A macik harmadik hazai fellépésüket is elbukták, de ami a nagyobb gond, Cutlernek „nekiment” Marshall, ez öltözői feszültséget szíthat. A sztár WR állítólag az öltözőben nem éppen irodalmi stílusban öntötte szavakba véleményét Cutler teljesítményével kapcsolatban. A védelemből mindenképp ki kell emelni Ratliffet, aki egymaga 3,5 sacket helyezett el Tannehillen, aki egyébként remekelt. A vendég QB 277 yard, 2 TD mellé 48 yardot össze is rohangált. Nagy bajban a Bears.

Vikings @ Bills 16-17

A mérkőzés elején Fred Jackson ágyéksérülés miatt, majd később C.J. Spiller egy parádés futás után vállsérülés miatt dőlt ki a Bills offenseből. Orton time? Tettem fel a kérdést magamnak. Alig pár perc telt el jött az interception, majd újabb pár perc és egy sack utáni lost fumble. Na itt nem lesz Orton time, könyveltem el magamban. A Vikings szépen kézben is tartotta a meccset és Bridgewater első passzolt TD-jének és Walsh remek lábának köszönhetően 16-10-re vezettek, amikor Orton nekigyürkőzött egy game-winning drive-nak. Legyintettem is, ebből nem lesz semmi. Hősünk azonban egy 4&20 és egy 3&12 szitut is megoldott, mielőtt 28 yardos átadással juttatta a labdát a Vikings 1 yardos vonalához. Jött a spike, maradt 5 másodperc. Orton pedig learatta a babérokat, ha már ilyen felhajtást csinált és kiosztott egy 2 yardos TD átadást Watkinsnak, megnyerve ezzel a meccset a Billsnek. Ki mondtáááá, hogy nem lesz Orton time???

Falcons @ Ravens 7-29

Nehéz bármi velőset írni. A Falcons egyszerűen botrányos, 20-0-ig pályán sem voltak, majd mikor egy halvány reménysugár felcsillant White TD elkapása után és visszakerült hozzájuk a labda, hagyták, hogy Suggs a saját endzonejában sackelje Ryant, lezárva ezzel a meccset. Az már csak hab a tortán, hogy a safety utáni drive végén 4&9-re kaptak TD-t. Nincs OL, nyomás alatt Ryan teljesen bizonytalan, nincs futójáték, nincs védelem. Röviden ennyi a bajuk.

Titans @ Redskins 16-17

Két gyenge csapat gyenge meccse volt ez, de legalább végig kiélezett volt. Cousins az első félidő vége előtt eladott egy labdát, amiből később Wright elkapásával megszerezte e vezetést a Titans és Gruden a második félidőt már Colt McCoy-al kezdte el. McCoy pedig köszönte szépen, első passzkísérletre 70 yardos TD átadást osztott ki Garconnak. Ezután a vendégek még egyszer megszerezték a vezetést, de McCoy az utolsó bő 3 percben 77 yardon keresztül vezette csapatát a Titans 5 yardos vonaláig, majd jött Forbath és 22 yardról a póznák közé pukkantott. A Titans múlt héten blokkolt egy utolsó másodperces FG kísérletet, most a blokk és a W is elmaradt.

Seahawks @ Rams 26-28

Megtörtént amire kevesen számítottak, kikapott újra a bajnok és egyre kevésbé félelmetes a Seahawks. A Rams úgy csinált belőlük bohócot, hogy közben végig jéghideg profiként játszottak. Davis ismét remekül vezette az offenset, ezúttal Mason volt, aki simán pótolta Stacy-t, a védelem kiadott mindent magából és a special team is parádézott, nem is egyszer! Először a 2. negyedben egy puntnál Austin eljátszotta, hogy felé száll a labda, 8 Seahawks játékost elküldve ezzel gyufáért, miközben a labdát Bailey a másik oldalon kapta el és 90 yardos punt return TD-t szerzett 21-3-ra növelve az előnyt. A második félidőben szépen zárkózott a Seahawks és 3 perccel a vége előtt 28-26-nál Sherman a Rams térfelén levédekezett egy passzt. 4&9, punt. Gondolta mindenki. Hekker annak rendje és módja szerint kapta is snappet, de ahelyett, hogy a saját 18-asáról elrúgta volna, mértani passzal hozta játékba Cunninghamet, aki megcsinálta a first downt, másodszor keserítve trükkös játékkal a bajnokot. Mason ezután fumblezott még egyet, de a labdát, szerintem tévesen a Rams visszakapta, így kezdődhetett a fieszta a bajnokverés után.

Browns @ Jaguars 6-24

Ez az, amit sosem fogok megérteni. Két hete -25 pontról fordítanak idegenben, múlt héten rommá verik a csoportrivális Steelers-t, majd olyan vereséget szenvednek a liga talán legrosszabb csapatánál, amire szavak sincsenek. Ez a Browns, kérem szépen. Az eddig remeklő Hoyer 41 passzkísérletéből csupán 16 ment társhoz, 0 TD-1 INT társaságában. Az eddig remeklő Tate-Crowell duó 54 yardot futott össze és bár a védelem sokáig meccsben tartotta a csapatot (3 INT), végül elfogytak és felőrölte őket a Jaguars. Akiknek az érdemeiből semmit nem von le a Browns gyengélkedése. Megvan az első W, jöhet a többi...

Bengals @ Colts 0-27

A Bengals első 8 támadása 3&out-tal végződött, miközben ez idő alatt a Colts több, mint 250 yardot pakolt a táblára. Ennek tudatában és Daltonékat látva, az eredmény a Bengalsra nézve hízelgő. Gyalázatos produkció volt és ezt nem lehet A.J. Green hiányával megmagyarázni. A Colts részéről érdemes kiemelni Luckot, Hiltont és Bradshawt. Utóbbi megszerezte 6. elkapott TD-jét is idén, miközben futott is egyet, az elsőt ebben a szezonban. És természetesen a komplett védelmet is dicséret illeti.

Panthers @ Packers 17-38

Az eredmény nem tükrözi hűen, hogy ez mennyire sima meccs olt valójában. A Packers úgy vezetett 28-0-ra, hogy Rodgers mindkét kedvencének adott 1-1 TD passzt, majd a csapat két remek futója, Lacy és Starks is futott 1-1 hatpontost. A harmadik negyedben Rodgers Adamset is megkínálta egy TD átadással, majd Crosby növelte 38-3-ra az előnyt, mielőtt Rodgers megpihent. A negyedik negyedben Flynn-nel a Packers már nem sokat mutatott, míg a Panthers 2 TD-vel kozmetikázott valamelyest az eredményen.

Saints @ Lions 23-24

A Lions szekere sokáig döcögött és bizony nagyon úgy tűnt, hogy megszelídítik az oroszlánokat a szentek. Stafford és a passzjáték is akadozott, míg Brees 2 TD átadással és jó játékkal vétette észre magát. A negyedik negyed elején Graham 2 FG-jával 23-10-re növelte előnyét a Saints, de aztán beütött a krach. 3 és fél perccel a vége előtt Tate szerzett touchdownt, de ez is kevés lett volna, ha a mardék időben jobban megbecsüli a labdát Brees. A vendégek QB-ja azonban eladta a labdát, megadva az esélyt a Lionsnak a fordításra. Stafford pedig köszönte szépen és 1:48-cal a vége előtt kiosztotta Fullernek a győzelmet jelentő TD passzt.

Chiefs @ Chargers 23-20

A San Diegonak már múlt héten is rezgett a léc és most hazai környezetben le is esett az a bizonyos léc. Remek meccset játszott a két csapat, ahol az döntött, hogy a Chiefs 39 percet birtokolta a labdát, a pályától távol tartva ezzel Rivers-t. A negyedik negyedben két Novak FG-al kiegyenlített a Chargers, de Alex Smith lőtávolba vezette csapatát az utolsó driveban és az újonc Santos 48 yardról nem hibázott. Érdekesség, hogy Novak zsinórban 31 értékesített mezőnygóllal franchise rekordot állított fel, míg Santos game winning FG-ja egyéni csúcsot jelentő távolságból született.

Cardinals @ Raiders 24-13

A pintyek hozták a kötelezőt a liga egyetlen nyeretlen csapatának otthonában, méghozzá viszonylag simán. 14-0-ról visszajött 14-13-ra a hazai csapat, de Ellington és Palmer remeklése ellen nem volt tartós ellenszerük, így végül a szimpatikus vesztes szerepével kellett beérniük, nem először és nem is utoljára az idén.

Giants @ Cowboys 21-31

M.U.R.R.A.Y. Csupa, csupa nagybetűvel. Amit ez az ember művel, arra nincsenek is szavak. Ezúttal 128 yarddal és 1 TD-vel segítette csapatát. Ezzel idén mind a hét eddigi meccsén 100 yard fölé került, ami 1920 óta az NFL történetében senkinek nem sikerült. Murray szenzációs teljesítménye mellett azonban érdemes szót ejteni Romo remek formájáról, ezúttal 3 TD passzt osztott ki, Escobar újabb remek estéjéről (65 yard, 2 TD) és Bryant 151 elkapott yardjáról is. A Cowboys zsinórban hatodszor nyert, míg a Giants playoff álmai ezzel a vereséggel szerintem elszálltak. Egyetlen vigaszuk talán az lehet, hogy Beckham Jr. személyében talán megtalálták Cruz méltó helyettesét.

49ers @ Broncos 17-42

Végül, de nem utolsósorban pedig az a meccs, amelyen Peyton Manning ki tudja hanyadszor írta be magát az NFL históriás könyveibe. A Broncos QB-ja 506 TD passzal a háta mögött vágott neki ennek az estének, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy minimum beállítja Favre 508-as NFL rekordját. Nos PM komolyan vette a dolgot, hiszen picit több, mint 12 perc alatt beérte a legendás Brett apót, majd 3:09-cel a félidő vége előtt D. Thomas közreműködésével megszületett az 509. hatpontos is, amelyet az idősebbik Manning kézbesített. Az egész NFL világa egy emberként tapsolt a rekord láttán és a társak egy kis mókával kedveskedtek a nagy öreg számára. Manning a szünet után aztán az 510-et is kiosztotta. Végül 318 yarddal, 4 TD-vel és majdnem tökéletes, 157.2-es passer ratinggel zárta az ünnepet. A 49ers langyos védelme és roppant gyenge offense pedig ideális ellenfél volt a karneváli hangulat elérésében.

Texans @ Steelers 23-30 (MNF)

A Steelers legutóbb 1991-ben veszített MNF-t hazai pályán, azóta 15 W zsinórban a kohászok mérlege. Az első négy drive után ez a hihetetlen rekord azonban nagyon úgy tűnt, hogy megszakad. A Steelers kezdte a meccset, de némi haladás után punt következett. A Texans a saját 6-osáról indult és egy futásokra alapozó drive végén 7-0-ra vezettek a vendégek. A következő hazai labdabirtoklás Roethlisberger fumbeval ért véget, a labdaszerzést pedig FG-ra váltotta a Houston,így 10-0-ra vezettek O'Brian fiai. A Steelers játékát látva sok hazai szurkoló gyomra fölkavarodott, akárcsak Timmonsé.

A hazaiak újabb puntja után ismét Bullock FG következett. 7:16-tal a szünet előtt Suisham révén a hazaiak is elkezdték a pontgyártást, majd őrült utolsó percek jöttek a szünet előtt. Előbb Bryant TD elkapásával zárkózott a Steelers, aztán egy Foster fumble után Antonio Brown passzolt TD-t Moorenak, majd Kiesel interceptionje után BigBen adott TD passzt Bellnek. A döcögősen induló Steelers kevesebb, mint 3 perc alatt fiestát varázsolt a Heinz Fieldre. A második játékrész már csendben csordogált, a hazaiak végig kontrollálták a meccset és az onside kicket követő izgalmaktól eltekintve sima győzelmet arattak, életben tartva playoff reményeiket.

A képek forrása: tdmagazin.hu, sbnation.com

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik