Összefoglaló, NFL 2014 Week 5

2526058 25260582526058 2526058
Vágólapra másolva!
2014.10.06. 11:10
Manning 500. TD passza, hogyan lépett a Jets az Eagles nyomdokaiba és hogyan írt NFL történelmet a Browns. Jah, és Brady and the Pats in da house....

Manning 500. TD passza, hogyan lépett a Jets az Eagles nyomdokaiba és hogyan írt NFL történelmet a Browns. Jah, és Brady and the Pats in da house. 5. heti érdekességek.Manning 500. TD passza, hogyan lépett a Jets az Eagles nyomdokaiba és hogyan írt NFL történelmet a Browns. Jah, és Brady and the Pats in da house. 5. heti érdekességek.


Vikings @ Packers 10-42 (TNF)

Ahogy azt az idei csütörtök esti rangadóktól megszokhattuk, tükörsima meccset láttunk ismét. Amíg ez egyik oldalon ez Rodgers dicsérete, addig a vendégeknél Ponder és az offense sara. Bridgewater és Cassel hiányában a nagy túlélő Ponder kezdett, de két eladott labdájával, melyből az egyik pick-six lett Peppers által és pocsék passzaival ismét bizonyította, alkalmatlan a feladatra. Rodgers mellett még ki kell emelni Lacy-t, aki végre úgy játszott, ahogy az tőle elvárható (132 yard, 2TD).

Browns @ Titans 29-28

Jake Locker kiosztott egy TD passzt, majd saját maga is futott egyet, hogy aztán újfent sérültet jelentsen. Hüvelykujj vagy agyrázkódás. Ki tudja? A lényeg, hogy képtelen egészséges maradni vagy szenvedve játszani. A helyére pályára lépő Whitehurst nem sokkal a félidő előtt kiosztott gyorsan két parádés TD passzt és 28-3-ra vezettek a hazaiak. Ami ezután jött, az pedig történelem. A Browns ugyanis 25 pontos hátrányt ledolgozva Hoyer 3 TD passzának, a remeklő védelemnek, a speciális csapatrésznek és Cundiffnak köszönhetően fordított. Márpedig idegenben még egyetlen csapat sem nyert -25 pontról az NFL történetében. Le a kalappal, igazi csapatmunka volt.

Buccaneers @ Saints 31-37 OT

13-0. Így indult. 13-24 majd így folytatódott a meccs a szentek szempontjából. Nem sok kellett az újabb kínos vereséghez, de az amúgy nem túl jó napot kifogó Brees és a BeastMode-ban játszó Thomas-Robinson duó által vezetett Saints végül nagy nehezen fordított a hosszabbításban. Ehhez azonban kellett az is, hogy Galette a saját endzone-jában sackelje Glennont a 4. negyed végén, 28-31-re alakítva ezzel az állást és visszaszerezze a labdát, amivel aztán összejött az egyenlítő FG. Gyengécske ez a Saints és ráadásul Jimmy Graham ki is szállt meccs közben, kérdés milyen komoly a sérülése.

Bears @ Panthers 24-31

Egy roppant mákos punt return TD-vel a Panthers megszerezte ugyan az előnyt, de Cutler vezetésével (2 passzolt, 1 futott TD) simán fordított a Bears. A szünet előtt Olsen kozmetikázott az eredményen, majd a visszatérő Ogbonnaya révén ki is egyenlített a Panthers. Ezután még visszaszerezte a vezetést Gould FG-ja révén a Bears, de ahogy nőtt a nyomás Cutleren, úgy jöttek a hibák is (2int). Forte is fumblezott egyet ráadásul a vége előtt nem sokkal, így a feljavuló front7-nek hála Newton esélyt kapott, hogy megnyerje a meccset és Olsennek adott TD passzával ez meg is történt. Magukat verték meg a macik.

Bills @ Lions 17-14

Mikor ezeket a sorokat olvassátok, lehet már nem Henery a Lions rúgója. A hazai K ugyanis véghezvitte azt a bravúrt, hogy 3 kísérletből egyszer sem talált a póznák közé, alaposan megsegítve ezzel a Billst. Az utolsó hiba alig fél perccel a meccs vége előtt történt. És mikor már mindenki (én is) azt hitte, hogy OT következik, akkor Watkins előkapott egy parádés elkapást és előkészített egy FG-t a csapatának. Carpenter pedig köszönte szépen és 58-ról a helyére pukkantotta a malacbőrt.

Falcons @ Giants 20-30

Szinte végig fej fej mellett haladtak a csapatok, amikor a 3. negyed közepén Rolle és DRC benéztek egy RB screent és a Falcons 74 yardos TD-vel 10-20-as előnyre tett szert. Az újonc RB Williams és az újonc WR Beckham Jr. remeklésének köszönhetően azonban a Giants végül fordított és simának tűnő győzelmet aratott. Jah, Eli ezúttal sem adta el a labdát, nyert is a Giants. Milyen érdekes?!?

Rams @ Eagles 28-34

A hazai special team úgy kezdett, mint múlt héten. Blokkolt punt utáni TD. Az offense szintén úgy kezdett, nagyjából semmit nem csinált. 13-0-nál McCoy röhejes fumbleval jelentkezett, majd a védelem lépett elő. Előbb egy sack utáni fumblet szedtek össze az endzoneban, majd Stacy fumbleját vitték vissza kiváló pozícióba. Mindkétszer Thornton szerezte meg a labdát mellesleg. 34-7-es előnynél azonban az offense megint szétesett. Folest megihlette McCoy és csatlakozott a ki tud nagyobb „troll-fumblet” csinálni versenyhez és szerintem nyert is. A Rams szép lassan visszajött a meccsbe és a győzelemért támadhattak, de végül nagy falatnak bizonyult az Eagles D#. A meccs összefoglalóját érdemes megnézni, ezen a videón minden megtekinthető:

http://www.nfl.com/gamecenter/2014100507/2014/REG5/rams@eagles#menu=gameinfo|contentId:0ap3000000405925&tab=recap

Steelers @ Jaguars 17-9

Mondhatnánk, hogy a Steelers annyit adott ki magából, amennyi feltétlen kellett, de az igazság az, hogy megszenvedtek rendesen a vendégek ezért a győzelemért. Most az offense gyengélkedett, míg a múlt héten betliző védelem TD-t sem engedett és McCain INT ret. TD-jével megnyerte a meccset. Az offense részéről két pozitívum van a meccsnek. Nem veszítettek labdát és Antonio Brown NFL rekorder lett. Zsinórban 21. meccsén jegyzett minimum 5 elkapást. És a Jags? Hogy is van a mondás? Vagy jót vagy semmit...

Texans @ Cowboys 17-20 OT

Sokáig a játék küzdő jelleg dominált, amit jól mutat a 3-0-lás félidei eredmény is. A harmadik negyedben aztán beindultak a srácok. Foster parádés TD-jével vezetett a Texans, majd Romo két TD passzával 17-7-es előnyt szerzett a Cowboys. Alig két perc volt hátra, amikor egy mezőnygóllal TD távolságra jött fel a Texans, de egy hazai 1st down a meccs végét jelentette volna. Ez nem jött össze és így Fitzpatrick egyenlítő drive-ot vezetett, aminek a végén Foster aratta le a babérokat. Bailey még 53 yardról lőhetett, de hibázott, így jöhetett az OT. Bryant itt újfent villantott, zseniális elkapással készítette elő a 49 yardos FG-t, Bailey pedig nem hibázott, zsinórban negyedszer nyert a 'boys. Halkan megjegyzem, Murray ötödször is 100 yard felett zárt.

Ravens @ Colts 13-20

Igazi turnover orgia volt itt kérem szépen. És ugyan a Colts eggyel többször veszített labdát, mégis nyert, a hatékonyabb offense játéknak köszönhetően. Luck a két int ellenére is jól tette a dolgát, az egy passzolt és egy futott TD elégnek bizonyult. Flacco most semmit nem mutatott, egyre gyanúsabb, hogy idegenben nem érzi jól magát. Összességében nehéz erről a meccsről mindent leírni, érdemesebb inkább megnézni.

Cardinals @ Broncos 20-41

Én pontosan ezt vártam. A két interception ellenére is Manningről és az ő elkapóiról szólt az este. Manning a meccs elején kézbesítette gyorsan 500. TD passzát karrierje során, amit még 3 követett. Demaryus Thomas 226 yard-2TD, Julius Thomas 66 yard-2TD, Sanders 101yard-TD nélküli extra teljesítménnyel rukkolt elő. A Cardinals félelmetes védelme 568 yardot engedett, Peyton zsenialitásának hála. A vendégektől a 144 yardot és 2 TD-t jegyző Ellingtont érdemes kiemelni. Ez a meccs így sikerült, el kell felejteni, ennél sokkal jobb csapat a Cardinals.

Jets @ Chargers 0-31

Számítani lehetett rá, hogy sima lesz, de, hogy a Jets toljon egy Eaglest, vagyis majd 50 percig ne menjenek át a másik térfélre, arra azért nem sok pénzt raktam volna. Pedig pontosan így történt, úgy, hogy a második félidőben már Vick irányított. Talán két hete ejtettem el egy félmondatot arról, hogy ahol Vick megváltóként van számon tartva, ott nagy baj van. És tessék. A Jetsnél rohadt nagy baj van. Rivers simán szétszedte a védelmet, az offense-ről meg már beszéltünk. Ne lássam életemben a román tengert, ha nem az első ötben húz a Jets a jövő évi drafton.

Chiefs @ 49ers 17-22

Joe Montana 1994-ben nemes bosszút állt a 49ersen a Chiefs irányítójaként, hasonlóra készült Smith is. És nem játszott ugyan rosszul, de két perccel a vége előtt dobott INT-je sokba került. Nem elég jó a Chiefs ahhoz, hogy ilyen meccsen nyerjen, de a 49ers sem elég jó a playoffhoz idén. Nagyon döcög a szekér és nem tűnnek igazi csapatnak. Kaepernick nem vezére az offensenek és a D# nem lesz képes mindig meccsben tartani a csapatot. Aztán lehet tévedek.

Bengals @ Patriots 17-43

A fantasy beharangozóban azt írtam, hogy Brady és Belichick mindig kitalál valamit egy méretes zakó után és tessék. Brady szinte tökéletesen játszott, Ridley parádésan futott, a special team meg TD-zett. Igazi csapatként verték tönkre az eddig remeklő Bengalst, melyben Dalton ismét jól játszott, de ez most kevés volt. Nem mondom, hogy jobb a Pats, mint egy hete, de az látszik, hogy nagy stratégáik vannak és egy meccsre képesek nagyon odatenni magukat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik