Beharangozó, week 6

2526058 25260582526058 2526058
Vágólapra másolva!
2014.10.11. 18:10
A jó dolgokra várni kell, tartja a bölcs mondás. Nos nekünk, az NFL szerelmeseinek már csak „néhány” órát kell várni és újra meccsdömping...

A jó dolgokra várni kell, tartja a bölcs mondás. Nos nekünk, az NFL szerelmeseinek már csak „néhány” órát kell várni és újra meccsdömping, ez pedig jó. Az alapszakasz 6. játéknapja következik, amelyen többek közt visszatér a Broncos a rosszemlékű MetLife Stadiumba (de most jókedvűen távoznak), csoportrangadón próbálja meg megőrízni első helyét az AFC-ben a Chargers és „kiesési rangadót” játszik a Titans és a Jaguars. Sok érdekes meccs vár tehát ránk, nézzünk ezek közül párat részletesebben. A jó dolgokra várni kell, tartja a bölcs mondás. Nos nekünk, az NFL szerelmeseinek már csak „néhány” órát kell várni és újra meccsdömping, ez pedig jó. Az alapszakasz 6. játéknapja következik, amelyen többek közt visszatér a Broncos a rosszemlékű MetLife Stadiumba (de most jókedvűen távoznak), csoportrangadón próbálja meg megőrízni első helyét az AFC-ben a Chargers és „kiesési rangadót” játszik a Titans és a Jaguars. Sok érdekes meccs vár tehát ránk, nézzünk ezek közül párat részletesebben.

Panthers @ Bengals

Így előreláthatóan, ez a 19 órási idősáv legérdekesebb meccse. A Bengals múlt hét végén elveszítette veretlenségét Foxborough-ban, méghozzá egy nagyon sima vereségnek köszönhetően, míg a Panthers két vereség és majd egy félidőnyi bambulás után nyert újra, ezúttal a Bears ellen. A Panthers fordításának a kulcsa a második félidei pass rush feljavulása volt. Szinte végig nyomás alatt tartották Cutlert, több alkalommal is sackelték, egy alkalommal fumble recovery lett a sack jutalma. Emellett labdaeladásokba is belehajszolták a Bears hatosát, így ahhoz, hogy Cincy-ben nyerjenek, ezt kellene megismételni. Méghozzá az ellen a Bengals OL ellen amely mindössze egyetlen egyszer engedte sackelni Daltont, aki ennek ellenére nem produkál űrszámokat, mindössze 4 TD passz szerepel a neve mellett. Dalton és az offense eredményességét nehezítheti, hogy A.J. Green minden bizonnyal nem lép pályára. Szerintem a meccs kulcsa, hogy milyen védelmet kap Andy barátunk a faltól, az eddig 12 sacket jegyző Panthers front7 ellen. A másik oldalon Newton sérüléssel bajlódik, elkapója sincs igazán, futásai számát is limitálták, valahogy mégis elvezeti ezt az offenset. Most a visszatérő Burficttel megerősödő hazai D# ellen nem lesz egyszerű dolga.

Tipp: Bengals W, mert a Panthers offense nem tudja a pályától távol tartani Bernardot és Daltont.

Patriots @ Bills

Kevesen gondolták, hogy ez a meccs a 6. héten nagyban befolyásol(hat)ja majd a csoport végkimenetelét. Pedig most ez a helyzet és a Patsnek kényesebb picit a szitu. Mindketten 3-2-vel állnak, de a hazafiak Floridában már elbuktak egy csoporton belüli meccset, ha most is ez lenne a vége, a 3-3-as mutató, 0-2-es csoporton belüli mérleggel aggodalomra adna okot. A Bills helyzete annyival jobb, hogy ott 1-0 a csoporton belüli mutató. Orton barátunk múlt héten átvette a stafétabotot és rögtön egy autóvárosi diadallal indított. Abba ne menjünk bele, hogy ehhez mennyit tett hozzá, a W az W. Most a ligaelit Pats passzvédekezés ellen kellene a jó játék tőle és elkapóitól. Míg a Pats D# a levegőben hatékony, addig a Bills védelme a földön remekel. 71 allowed yard/game átlag a 2. legjobb az NFL-ben. Kevés pontos meccsre, végig kiegyenlített küzdelemre számítok.

Tipp: Patriots W, de csak azért, mert rutinosabbak és idén még övék az AFC East.

Cowboys @ Seahawks

Hiába áll 4-1-gyel a Cowboys, nem kérdés, hogy a Seahawks a jobb csapat. Csak ezt illene is bebizonyítani a vérszomjas „tehenészek” ellen. A meccs kulcsa az lesz, hogy az idei 5 meccsén egyaránt 100 yard fölé jutó Murray mire megy az ellen a futás elleni védekezés ellen, amely emberemlékezet óta nem enged senkit 100 yard fölé a CenturyLink Fielden. Mert, ha a futás megy, a passz is megy, mint tudjuk és Romo is egyre jobb formában van. Ráadásul T. Williams személyében társat talált Bryant mellé és így jól néz ki az offense. A védelem is egész korrekt, ahhoz képest, hogy mennyire lesajnált D#-ről volt szó a szezon elején. Nézzük a másik oldalt. A harmadéves Wilson a legrutinosabb QB-kat is megszégyenítő magabiztossággal vezeti az offenset, Lynch egy állat továbbra is, így nincs ok aggódni. Ami aggodalomra adhat okot, az a LoB szereplése. Az első héten még oly rettegett secondary nimbusza, hála Rivers második heti pofátlanságának (volt mersze Shermanre passzolni) kezd megkopni. A 3. héten Manning sem bánt kesztyűs kézzel velük, legutóbb pedig Cousins produkált szép számokat ellenük. Amennyiben a dallasi OL megvédi Romót és a D# sem zuhan össze a magabiztos hazai offense ellen, akkor lehet keresni valójuk, minden más esetben vereség következik. Murray és az egyszemélyes run-show most kevés lesz.

Tipp: Seahawks W, mert bebizonyítják, hogy ők a jobb csapat.

Giants @ Eagles (SNF)

A két csapat játékosai, edzői és szurkolói sem szívlelik egymást, természetesen egész héten ment a hangolás az NFC East csoportrangadójára. Kezdődött azzal, hogy Amukamara és Rodgers-Cromartie (aki két szezonon keresztül volt az Eagles játékosa) a Twitteren hirdette egy fotóval az Eagles Super Bowl győzelmeinek számát, majd Jason Pierre-Paul tett tanúbizonyságot matektudásáról azzal a kijelentéssel, hogy „simán állhatnának 0-4-gyel is.” A Philly mérlege mellesleg 4-1. Erre Kelce, a hazaiak sérült OL-je így reagált: „Nem hiszem, hogy JPP elég okos ahhoz, hogy egyedül jusson erre a következtetésre. Ő az a játékos, aki megismétli, amit az edzői mondanak neki. Szóval egy kicsit aggódom Tom Coughlin matektudása miatt” Ez a kis trash talk már bőven elég ahhoz, hogy streamet vadásszunk vagy izzítsuk a game passt, de természetesen a két csapat játéktudása a döntő tényező, hogy miért és nézzük meg ezt a meccset. A Giants 0-2-vel kezdett, azóta csupa-csupa W és Eli-parádé jellemzi a csapatot. Jennings ugyan hiányozni fog MCL húzódás miatt, de André Williams könnyen pótolhatja. Hazai oldalon az offense döcögése adhat okot az aggodalomra, de a védelem és különösen a special team erőn felül teljesít. Az ellentét, a két csapat formája és a nagy tét is azt mondatja velem, hogy remek meccset látunk majd.

Tipp: Giants W, mert akkor a Cowboys veresége miatt három csapat áll majd 4-2-vel az NFC Eastben.

Tippek a többi meccsre:

Steelers @ Browns => Steelers

Packers @ Dolphins => Packers

Lions @ Vikings => Lions

Broncos @ Jets => Broncos

Ravens @ Buccaneers => Buccaneers

Jaguars @ Titans => Titans

Chargers @ Raiders => Chargers

Redskins @ Cardinals => Cardinals

Bears @ Falcons => Falcons

49ers @ Rams => 49ers

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik