Beharangozó, NFL 2014 Week 7

2623622 26236222623622 2623622
Vágólapra másolva!
2014.10.18. 21:10
„A hetedik te magad légy!” József Attila már 82 évvel ezelőtt is Tom Brady pontosságával célzott, ugyanis, a hetedik játéknapon már valóban...

„A hetedik te magad légy!” József Attila már 82 évvel ezelőtt is Tom Brady pontosságával célzott, ugyanis, a hetedik játéknapon már valóban minden csapat önmagát kell adja… Elfogyott a „majd a jövő héten” és most talán még nem késő megtalálni, illetve tartani a jó irányt. Az alábbiakban négy összecsapás kerül terítékre, majd – szokásunkhoz híven – szubjektív tippekkel zavarjuk meg a hazai NFL-rajongók vasárnapi ebéd utáni tétlen nyugalmát.„A hetedik te magad légy!” József Attila már 82 évvel ezelőtt is Tom Brady pontosságával célzott, ugyanis, a hetedik játéknapon már valóban minden csapat önmagát kell adja… Elfogyott a „majd a jövő héten” és most talán még nem késő megtalálni, illetve tartani a jó irányt. Az alábbiakban négy összecsapás kerül terítékre, majd – szokásunkhoz híven – szubjektív tippekkel zavarjuk meg a hazai NFL-rajongók vasárnapi ebéd utáni tétlen nyugalmát.

(MNF) Houston Texans (3-3) @ Pittsburgh Steelers (3-3)

Két azonos mérleggel álló csapat sorsdöntő csatáját követhetjük figyelemmel a hétfő esti rangadón. A Texans imponáló szezonkezdés után az utolsó három mérkőzésén vesztesen hagyta el a pályát, a Steelers sormintában (egy győzelem, egy vereség) teljesít és múlt héten csúnyán lebőgött a Browns elleni csoportrangadón. A Texans mostanság belealszik az első negyedbe (a Colts ellen a múlt héten 2 yardot teljesítettek támadásban), így Le’Veon Bell és Antonio Brown pörgős kezdése igencsak megzavarhatja őket. A hírek szerint visszatér a texasi védelembe az 1/1 draft, Jadeveon Clowney, azaz J.J. Watt újra játszótársra találhat. Jól jöhet ez a vendégeknek, mert bebizonyosodott, hogy Watt nem lehet egymagában világmegváltó. Való igaz, Arian Foster is letette a névjegyét, de a támadósorban nem ő a legnagyobb probléma, hanem az irányító Ryan Fitzpatrick. Utolsó helyen áll az AFC passer ratingjében, ezért Troy Polamaluék számára kevésbé tűnik megerőltetőnek a hétfő este. Ben Rothlisberger is túlesett az idény legrosszabb meccsén, a múlt hét nihilje után csak felfelé van elmozdulás és ha elkapói szűkebben mérik a labdaelejtést, a támadófal tompítja a nyomást Big Benen, akkor megismétlődhet a 2008. szeptember 7-i győzelem a Heinz Fielden.

Tipp: Pittsburgh Steelers, a két irányító közti mérföldes minőségeltérés okán…

New Orleans Saints (2-3) @ Detroit Lions (4-2)

A Drew Brees vezette New Orleans Saints egy hét pihenő után érkezik Detroitba (várhatóan Jimmy Graham nélkül), hogy a Lions legyőzésével reményt csöpögtessen híveibe. Ez távolról sem könnyű feladat, ugyanis egy közepesen teljesítő támadósor áll majd szemben egy ligaelit védelemmel. Ezekiel Ansah és társai komoly kihívást jelenthetnek a Szentek támadófalának azzal, hogy elsők az irányítók földre vitelében. Megoldást talán Mark Ingram visszatérése jelenthet és ezzel együtt a futójáték erőltetése, ami – valljuk be őszintén – nem Brees erőssége. A másik oldalon is „passzkirállyal” állunk szembe, habár Megatron (Calvin Johnson) sérülése takaréklángra tette Matthew Stafford lendülő karját, annál inkább érdekes, hogy Reggie Bush mire lesz képes az őt anno kiebrudaló csapat ellen futójátékban. Úgy vélem Jordan Cameron és védőtársai eddigi nem túl fényes teljesítménye ezen az összecsapáson sem válik jobbá, lévén az egyik legerősebb divíziót (NFC North) vezető csapat fogadja vasárnap a kimondottan leggyengébben teljesítő csoport (NFC South) második helyezettjét. Észak Dél ellen. A történelem pedig folyton ismétli önmagát. Most éppen Gettysburg helyett Detroitban, 151 évvel 3 hónappal és 16 nappal később...

Tipp: Detroit Lions, mert jobbak és harapósabbak…

New York Giants (3-3) @ Dallas Cowboys (5-1)

Folytatódik-e a csoda a kovbojoknál? Mire megy Eli Manning az első számú elkapója, Victor Cruz nélkül? A nagy riválisok újabb összecsapása előtt érdemes tudni, hogy Tony Romo pályafutása során nem passzolt olyan kevés yardot, mint az első hat meccsen. Semmi csodálkozni való nincs ebben, hiszen az idény DeMarco Murray-ről szól. 785 yard és 10 TD szerepel a neve mellett, ehhez azonban szükség volt egy összeszokott támadófalra (Zack Martin, Travis Frederick, Tyron Smith) és egy váltótársra, Joseph Randle személyében egyaránt. A Giants „lenullázódott” Philadelphiában, sérülés miatt végleg elvesztette a salsa-táncos Victor Cruzt (jobb térdkalácsban ínszakadás), mégis fogadkoznak a mérkőzés előtt. Cruz helyén az elsőkörös újonc Odell Beckham Jr., vele átellenben pedig Rueben Randle próbálja majd a „kis” Manning passzait hatpontosra váltani. Az Óriások bajait csak tetézi Rashad Jennings sérülése, akit Andre Williams próbál majd pótolni a futójátékban. Tom Coughlin csapata úgy próbál úrrá lenni a problémákon, hogy csak a következő mérkőzésre koncentrál, az ottani helytállásra. Nem is érdemes a múlttal foglalkozniuk, ugyanis a 2013-as idény mindkét meccsét a Cowboys „húzta be…”

Tipp: Dallas Cowboys, egyrészt a papírforma miatt, másrészt Murray még nem fáradt el…

(SNF) San Francisco 49ers (4-2) @ Denver Broncos (4-1)

Az 1609 méteren lévő denveri Mile High Stadium az NFL legmagasabban fekvő küzdőtere. Vajon itt ér fel a csúcsra Peyton Manning? Már csak két hatpontos választja el attól, hogy Brett Favre-val egy oldalra kerüljön. A vasárnap esti összecsapás inkább a két csapat utóbbi két éves győzelmeinek számában érdekes, lévén a Broncos 30 W-vel vezeti a rangsort, megelőzve a 49ers-t, akik 27 győzelemmel állnak. Manning visszafogottan nyilatkozott a mérkőzésről, kijelentve, hogy a jövő héten hasonló kemény csatát vár rájuk a San Diego Chargers ellen. A 49ers Aldon Smith és NaVorro Bowman kiesése után is a top3 védelmek sorát gyarapítja, de újabb fejtörést okozhat számukra Patrick Willis múlt heti sérülése. Ezzel szemben jó hír, hogy Colin Kaepernick ismét rátalált „régi énjére” és 343 yard, 3 TD passzal verte meg a csoportrivális St. Louis Rams-et. Kíváncsi leszek, hogy Von Miller és DeMarcus Ware képes lesz-e Kaep „dobálózását” megakadályozni, menekülésre kényszeríteni, esetleg a földre vinni őt. A hazaiak futójátéka gyenge, ezzel szemben a futás elleni védekezésük kiemelkedő. Vajon Frank Gore-nak sikerül-e áttörni a falat? Meglátásom szerint az nyeri a rangadót, aki kevesebb labdát ad el.

Tipp: Denver Broncos, mert ez volt ami elsőre eszembe ötlött…

További mérkőzések és tippek:

Bye week: Philadelphia Eagles, Tampa Bay Buccaneers

(TNF) New York Jets (1-5) @ New England Patriots (4-2) => 25-27

Atlanta Falcons (2-4) @ Baltimore Ravens (4-2) => Baltimore Ravens

Tennessee Titans (2-4) @ Washington Redskins (1-5) => Washington Redskins

Seattle Seahawks (3-2) @ St. Louis Rams (1-4) => Seattle Seahawks

Cleveland Browns (3-2) @ Jacksonville Jaguars (0-6) => Jacksonville Jaguars

Cincinnati Bengals (3-1-1) @ Indianapolis Colts (4-2) => Indianapolis Colts

Minnesota Vikings (2-4) @ Buffalo Bills (3-3) => Buffalo Bills

Miami Dolphins (2-3) @ Chicago Bears (3-3) => Chicago Bears

Carolina Panthers (3-2-1) @ Green Bay Packers (4-2) => Green Bay Packers

Kansas City Chiefs (2-3) @ San Diego Chargers (5-1) => Kansas City Chiefs

Arizona Cardinals (4-1) @ Oakland Raiders (0-5) => Arizona Cardinals

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik