Törökország a kieső Kanada helyére ugrott be, de előfordulhat, hogy oda sem utazhat el az F1 mezőnye (Fotó: AFP)

 

Mint ismert, a Törökország a múlt hónapban kieső Kanada helyét vette át a versenynaptárban, méghozzá az eredeti időpontban, miután a koronavírus-járvány miatt érvényben lévő szigorú beutazási korlátozások ellehetetlenítették a futamrendezést.

Most azonban a Török Nagydíjjal kapcsolatban jelentek meg hasonló aggályok azt követően, hogy az ország felkerült az Egyesült Királyság vörös listájára a romló járványhelyzet okán. Ez azért is érintheti rosszul a királykategóriát, mert a tíz csapatból hétnek a szigetországban található a központja.

A hírre a Formula–1 vezetősége is reagált, az elmondása szerint értékeli a helyzetet, és a következő napokban további részletekkel szolgál. 

Ugyanakkor nemcsak az isztambuli verseny megtartása bizonytalan, hasonló okokból a november végére eltolt Ausztrál Nagydíj lebonyolítása is kétséges, valamint Szingapúr, Japán, Brazília és Mexikó is veszélybe kerülhet a koronavírus-járvány miatt, ami megnehezítheti a királykategória azon célját, hogy végigvigye a rekordhosszú, 23 Grand Prix-ből álló idényt.