F1: Sutil egy kortyot sem fog inni a sivatagi futam alatt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.04. 09:47
A Formula–1-es Sauber-csapat pilótája, Adrian Sutil az átlagnál nagyobb súlya, valamint a minimumtömegnél húsz kilóval nehezebb autója miatt mindent megtesz annak érdekében, hogy gépjárművével együtt ne lépje át a megengedett súlyhatárt, így úgy döntött, hogy a Bahreini Nagydíj idején egy kortyot sem fog inni.

A német versenyző ezzel a lépésével nem kis kockázatot vállal, hiszen a szahíri versenyen napközben nem ritka a negyven fok feletti hőmérséklet.

„Bahreinben nem lesz ital az autómban, tehát kilencven percen keresztül nem jut folyadék a szervezetembe” – szögezte le Sutil.

„A Malajziai Nagydíjon általában egy-másfél liter ital áll a rendelkezésemre, így szinte az egész versenyt végig tudom inni. De jelen esetben plusz háromszáz-négyszáz grammról beszélünk, továbbá az üres flakon súlya is fél kilogramm körül mozog” – indokolta meg a Sauber pilótája, hogy miért mond le a folyadékbevitelről a vasárnap rendezendő futamon.

Összehasonlításképp: Sutil 184 centiméter magas, és 77 kilogramm, míg Felipe Massa 166 centiméterre nőtt és 60 kg-t nyom, így a német pilótának sokkal jobban kell figyelnie a súlyhatárokra, mint a Williams braziljának.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik