F1: rémes emlékek gyötörték Hamiltont a pályabírók miatt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.21. 09:32
Sokkoló felvételek emlékei villantak fel Lewis Hamilton fejében a Német Nagydíj hajrájában, amikor Adrian Sutil célegyenesben álló Sauberjéhez a pályán keresztül futottak át a pályabírók, hogy letolják a pályáról.

„Nagyon aggódtam a pályabírók miatt, szörnyű érzés fogott el – mondta a 20. helyről rajtolva a 3. helyen célba érő Hamilton a Német Nagydíj után. A három pályabíró éppen az ő autója előtt rohant át a pályán, a negyedik némi hezitálás után a külső bukótérben maradt – Még a sárga zászlós figyelmeztetéssel együtt is nagyon gyorsan jövünk a kanyar kijáratánál, és meglepett, hogy emberek álltak az ideális ív mindkét oldalán. Nagyon régen nem volt részem ilyenben."Hamilton a Német Nagydíj után. A három pályabíró éppen az ő autója előtt rohant át a pályán, a negyedik némi hezitálás után a külső bukótérben maradt – Még a sárga zászlós figyelmeztetéssel együtt is nagyon gyorsan jövünk a kanyar kijáratánál, és meglepett, hogy emberek álltak az ideális ív mindkét oldalán. Nagyon régen nem volt részem ilyenben."

Hamiltonnak az 1977-es Dél-afrikai Nagydíjon történt tragédia jutott eszébe, amely során a Renzo Zorzi füstölgő autójához rohanó pályabírók egyikét, Frikkie Jansen van Vuurent úgy elütötte Tom Pryce, hogy a pályabíró és a poroltót a fejével eltaláló versenyző is életét vesztette.

„A bedfordi pilótaképzőbe jártam, amikor az egyik nap azt a videót játszották újra és újra. Ez a jelenet jutott eszembe, ahogy a pályán átfutó pályabírót elütötték, és nem tudtam kiverni a fejemből. Persze az sokkal gyorsabb egyenes volt, de izgultam. Még jó, hogy senki sem sérült meg" – mondta Hamilton, aki csodálkozott, hogy nem küldték be a biztonsági autót.

Nico Rosberg szerint is be kellett volna küldeni a safety cart, és Fernando Alonso is így vélekedett.

„Reméltem, hogy el tudják vinni onnan a kocsit a biztonsági autó beküldése nélkül, mert a stratégiámnak keresztbe tett volna a helyzet, 17 körrel a vége előtt kellett volna szuperlágy gumikra váltanom – kezdte Alonso. – De őszintén szólva mindenki arra számított, hogy beküldik a biztonsági autót, mert ilyenkor ez az egyetlen jó megoldás, a célegyenes közepén állt egy autó. Meglepett a döntés, de biztos úgy gondolták, hogy biztonságosan el tudták vinni az autót. Nem láttam, hogy oldották meg, remélem, nem volt veszélyes a helyzet."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik