F1: Olykor csak az autó 30 százalékát használjuk ki - Grosjean

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.21. 16:54
Romain Grosjean a Formula–1-es szezont rémesen kezdő Lotus-istálló pilótájaként még csak a 2014-es idény árnyoldalát látta, s nincs jó véleménnyel az autókról, amelyeket szerinte olykor csak 30 százalékos erőbedobással lehet vezetni.

„Nem olyan élvezetes az F1, mint korábban, az energiaátalakító optimalizálása nehéz feladat. Korábban a nagydíj távját legalább kilencven százalékkal teljesítettük, de most olyan is van, hogy csak harminc százalékon haladunk – mondta Grosjean, aki feladta az Ausztrál Nagydíjat, de a felkészületlen Lotustól már az is szép teljesítmény volt, hogy 43 kört megtett. – Meg kell szoknunk ezt. Aki nyer, úgyis élvezi, aki veszít, szenved tőle. A melbourne-i hétvége jó teszt volt, a versenyen adatokat gyűjtöttünk, amelyek hasznosak lehetnek.”Grosjean, aki feladta az Ausztrál Nagydíjat, de a felkészületlen Lotustól már az is szép teljesítmény volt, hogy 43 kört megtett. – Meg kell szoknunk ezt. Aki nyer, úgyis élvezi, aki veszít, szenved tőle. A melbourne-i hétvége jó teszt volt, a versenyen adatokat gyűjtöttünk, amelyek hasznosak lehetnek.”

A Lotus vezetői szerint legkorábban a Spanyol Nagydíjon hozhatják ki az autóból azt a teljesítményt, amit a riválisoktól láttunk. Talán akkor Grosjean is jobban élvezi majd a száguldást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik