F1: „Nagyszerű volt” – Mick Schumacher már most visszavágyik az autóba

Vágólapra másolva!
2023.06.08. 12:59
null
Mick Schumacher először próbálhatta ki élesben az idei Mercedest (Fotó: twitter/MercedesAMGF1)
A Formula–1-es Mercedes tartalék versenyzője, Mick Schumacher élvezte a szerdai tesztnapot, és bízik benne, hogy lesz még lehetősége pályára vinni a W14-est.

 

 

 

Mint beszámoltunk róla, a Mercedes tartalék versenyzője, Mick Schumacher élesben is megtapasztalhatta, milyen érzés a W14-est vezetni, hiszen a Circuit de Catalunyán megrendezett kétnapos Pirelli-teszt keretein belül a kedden köröző George Russell után ő is pályára gurulhatott. A zárt körű teszten az „ezüstnyilak" a Ferrarival együtt gyűjtötték az adatokat a melegítőpaplan nélküli gumikról a kizárólagos beszállító számára, és a két csapat összesen 617 kört tett meg a két nap során.

 

A mezőnyből tavaly kiszorult Schumacher ebből bőven kivette a részét, hiszen a német alakulat közlése szerint 152 kört teljesített, ami közel két és fél futamtávot fed le Spanyolországban. A német el is fáradt a nap végére, de bízik benne, hogy lehetőséget kap még az idén.

Nagyszerű volt, sokat tanultam, és jól szórakoztam. Nagyon eredményes napot tudhatunk magunk mögött, hiszen mindent végigvittünk, amit akartunk, és kipróbáltuk valamennyi tesztgumit, amit terveztünk. Jó volt, hogy szerezhettünk tapasztalatot a gumikról melegítőpaplan nélkül. Fizikailag is megéreztem, mivel egy ideje nem vezettem, de jó volt újra volán mögé ülni"– kezdte az értékelést, majd megosztotta, gondolatát, miszerint a munkáját is nagyban segítheti, hogy megvalósult a szerdai teszt.

 

Ez a tapasztalat mindenképpen hasznomra válik a pozíciómban. Jobban megértettem, mire kell figyelnem, és min kell dolgoznom. Emellett jobb rálátást is kaptam a különböző procedúrákra valamint arra, hogyan dolgozik a csapat a pálya mellett. Ez kulcsfontosságú lesz, ha valaha be kell ugranom. Nyilvánvalóan van különbség a szimulátor és a valóság között, hiszen a technológia még nem tart ott, hogy mindent százszázalékosan le lehessen szimulálni. Ugyanakkor ez volt a legközelebbi tapasztalat, amit a szimulátor és a valóság összevetéséről szereztem."

 

„A szimulátor felkészített, és a csapat is nagy erőfeszítéseket tett, ami segített abban, hogy tudjam, mire is számíthatok az autóban. Világos, miért nyolcszoros világbajnok ez az istálló. Nagyszerű volt kipróbálni a fejlesztéseket, de mivel nem vezettem az alapcsomagot, így nem tudtam közvetlenül összehasonlítani őket. A versenyzők visszajelzéseit ugyanakkor hallottam, és sok megjegyzésükkel egyet is értettem a vezetés alapján. Nagyon sima volt. Izgatottan tekintek előre az év hátralévő részére. Nagyszerűen éreztem magam, és remélem, valamikor visszatérhetek a volán mögé. Minden pillanatát élveztem, szeretnék mindenkinek köszönetet mondani a lehetőségért!" – osztotta meg a gondolatait a versenyző.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik