„Kíváncsian várom, hogy alakulnak majd a versenyek. Milyen gyors lesz Valtteri? Hogy bírja a nyomást? Az F1 egyik legérdekesebb része, hogy beleláss a riválisaid fejébe. Meddig mennek el a győzelemért? Volt olyan csapattársam, aki az anyját vagy a lelkét is eladta volna érte. Vajon Valtteri meddig megy el?” – kérdezte Hamilton.

Az angol elmondta, hogy a finneket laza, nyugodt embereknek ismeri, Hamilton szerint „már az nagy előnyt jelent az F1-ben, hogy finnek születtél, és olyan a jellemed”.

Hamilton ugyanakkor nem magasztalta az egekbe korábbi finn csapattárását, Heikki Kovalainent, aki 2008-ban, miközben Hamilton világbajnok lett, csak a hetedik helyen zárt a vb-pontversenyben, és a McLaren 21 ponttal kikapott a Ferraritól a csapat-vb-n.

„Volt már olyan évem, amikor hiába hoztam az eredményeket, a csapattársam képtelen volt rá. Meg kellett volna nyernünk a konstruktőr-vb-t is, de miatta nem mondhatta világbajnoknak magát az a több száz ember, aki a csapatnál dolgozott. Ezért mondom, hogy ez nem csak rólam és róla szól, hanem az egész istállóról” –  mondta Hamilton.