F1: „Lewis talán már nem küzd annyira keményen, mint korábban"

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2021.07.14. 20:42
null
Ecclestone szerint Hamilton szerződéshosszabbítása nem feltétlenül jelenti azt, hogy sokáig marad a Formula–1-ben (Fotó: AFP)
Nem éppen a legjobb formáját nyújtja eddig idén Lewis Hamilton, legalábbis Bernie Ecclestone így véli. A Formula–1 korábbi vezetője szerint Hamiltonnak túl könnyű dolga volt a Mercedes domináns évei során, és annak, hogy még mindig a királykategória mezőnyét erősíti, főként anyagi oka van.

 

Bár a hetedik világbajnoki címének megszerzése után Lewis Hamilton gyakorlatilag azonnal felvetette, hogy akár már a szezon végén véget érhet az F1-es karrierje, a brit versenyző maradt a királykategóriában, sőt, a közelmúltban további két évre meghosszabbította a szerződését a Mercedesszel.

Bernie Ecclestone szerint ez nem jelenti azt, hogy Hamilton nem int búcsút mégis a sorozatnak akár már ennek az idénynek végén, ám abban biztos, hogy valami nagyon megváltozott a hétszeres világbajnokkal kapcsolatban az előző évekhez képest.

„Sokakkal beszéltem erről, és arra jutottunk, hogy Lewis talán már nem küzd annyira keményen, mint korábban – vélekedik Ecclestone. – Több versenyen is jobban teljesíthetett volna idén, mégsem történt így. Korábban nem kellett sokat csatáznia, mert nagyon jó volt az autója, és sokszor nem kellett megerőltetnie magát. Lehet, hogy most is azt gondolja, hogy jobb, ha kicsit lazábban veszi a dolgokat. Az év elején azt gondoltam, hogy megnyeri ezt a vébé-címet, aztán visszavonul. Most viszont úgy tűnik, hogy ez nem így lesz, igaz, én nem tulajdonítok túl nagy jelentőséget a szerződéseknek. Így is elmenekülhet ebből a helyzetből.”

A Formula–1 korábbi vezetője azt is elárulta, szerinte részben anyagi oka van annak, hogy Hamilton jobbnak találta, ha egy ideig még marad az autóversenyzésnél.

„Valószínűleg utánanézett a divatvilágnak és a zeneiparnak, de rájött, hogy azokon a területeken nem olyan könnyű sok pénzt keresni, mint a Formula–1-ben” – mondta Ecclestone.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik