Lewis Hamilton a 100. futamgyőzelmét aratta (Fotó: AFP)

NAGY-BRITANNIA

Daily Mail:

8.  OROSZ NAGYDÍJ
SZEPTEMBER 24., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Bottas 1:34.427
2. szabadedzés: 1. Bottas 1:33.593
SZEPTEMBER 25., SZOMBAT
3. szabadedzés: elmaradt
Időmérő: 1. Norris 1:41.993
SZEPTEMBER 26., VASÁRNAP
A verseny: 1. Hamilton, 2. Verstappen, 3. Sainz
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Október 10., 11.00Török Nagydíj, Isztambul
Október 24., 21.00Amerikai Nagydíj, Austin
November 7.,  20.00Mexikói Nagydíj, Mexikóváros

„Lewis Hamilton stílusosan esőben szerezte meg 100. futamgyőzelmét. Esőisten oly gyakran segítette a 14 év és 108 nap során, amely az első és a 100. sikere között eltelt.”

The Sun:
„Szívszorító nap Lando Norris számára, Lewis Hamilton megnyerte a mágikus századikat.”

The Guardian:
„Csak hogy megfelelően megvilágítsuk Hamilton rekordját: a 91 futamgyőzelmet szerzett Michael Schumachert már lehagyta, utánuk Sebastian Vettel következik 53-mal. Hamilton 2007-es első, kanadai sikere óta minden szezonban nyert legalább egy versenyt. Idén a nyolcadik világbajnoki címére tör, s ezzel ebben a tekintetben is lehagyná Schumachert.”

OLASZORSZÁG

La Gazzetta dello Sport:
„Hamilton, a varázsló az esőben: a 100. győzelem Oroszországban.”

Corriere dello Sport:
„Hamilton történelmet írt: 100 futamgyőzelem a Forma-1-ben. Ő az első pilóta, aki elérte ezt a mérföldkövet.”

SPANYOLORSZÁG

Marca:
„Hamilton történelmi márka a Forma-1-ben. Max Verstappen, a trónkövetelő az utolsó helyről rajtolva második lett, de vért kell majd izzadnia, ha meg akarja szerezni a koronát.”

AS
„A rajtnál előzött, vezette a versenyt, majd egy lefelé tartó spirálba került, s félő volt, hogy nem ér el kiemelkedő eredményt. De Carlos Sainz Jr. soha nem adja fel, nem dobja be a törölközőt. Elkezdett esni, a Ferrari pedig készen állt, így Sainz végül dobogóra állhatott. Csak Lewis Hamilton, Oroszország lordja és a hihetetlen felzárkózást bemutató Max Verstappen végzett előtte.”

FRANCIAORSZÁG

 
L'Équipe:
„Lewis Hamilton Oroszországban megszerezte 100. F1-es futamgyőzelmét és ismét kontrollálja a világbajnokságot.”

AUSZTRA

Kronen Zeitung:
„Lewis Hamilton az esődráma végén megszerezte 100. győzelmét Szocsiban, és a jubileumi sikerrel ismét átvette a vezetést az összetett pontversenyben. Az élen haladó McLarenes pilótával, Lando Norrisszal ellentétben a negyedik helyről rajtoló világbajnok átmeneti esőgumira váltott röviddel a verseny vége előtt, s ezzel biztosította sikerét. Norris csak hetedik lett. A 20., utolsó helyről indult Max Verstappen - köszönhetően az időjárásnak is – másodikként zárt.”

SVÁJC

Blick:
„Ez az ember egy élő legenda! Lewis Hamilton Szocsiban 100. győzelmét aratta – és milyen rendkívüli módon –, s ezzel ismét vezeti a pontversenyt.”