F1: Bond-lányról nevezné el Vettel az Aston Martinját

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2021.03.04. 14:32
null
Vettel (jobbra) az F1-es pályafutása utáni időkről is ejtett pár szót (Fotó: AFP)
Szerdán az Aston Martin leleplezte az autót, amivel Sebastian Vettel új fejezetet kezdhet a Formula–1-es pályafutásában. Ahogyan a korábbi négykerekűinek, a német versenyző ennek az autójának is szeretne nevet adni, ám a döntés még nem született meg.

 

Sebastian Vettel hagyományává vált az évek során az, hogy mindegyik F1-es autóját elnevezte. A 2008-as Toro Rossója – amivel megszerezte az első futamgyőzelmét – például a Julie nevet kapta, az utolsó, 2020-ban használt Ferrariját Lucillának hívta. A négyszeres világbajnok az új csapatánál, az Aston Martinnál is folytatná a hagyományt, ám egyelőre nem döntötte el, milyen nevet adjon az AMR21-esnek.

„Az a baj, hogy egyelőre nem tudom. A James túl nyilvánvaló lenne, bár gondolkodom rajta, és szeretnék a James Bond-témánál maradni – árulta el Vettel. – Ez vicces, de mindig női nevük volt az autóimnak, szóval megnézem az összes Bond-lányt, hogy rájöjjek, melyikük illik a legjobban az autóhoz. Mondhatnám, hogy találkoznom kellene velük, de néhányuk sajnos már annyi idős, mint a nagymamám.”

A komolyabb témákkal kapcsolatban Vettel elárulta, hogy a ferraris menesztése után megfordult a fejében a visszavonulás, de azt is elmondta, hogy ha egy nap a távozás mellett döntene, akkor azt nem úgy tenné, mint sok pilótatársa.

„Tavaly nyilván gondoltam rá, de úgy érzem, hogy még messze járok ettől. Ami viszont biztos, hogy a későbbiekben nem látom magam a pit wallon ülve. Vagy ami még rosszabb, nem rohangálnék fel és le a paddockban” – utalt a riporterekre, aminek szintén gyakran állnak az F1-es karrierjüket már lezáró versenyzők.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik