F1: az exversenyző szerint fordulópont lesz, ha Verstappen nyeri a vb-t

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2021.08.11. 14:03
null
Johnny Herbert (jobbra) biztos benne, hogy Max Versatppen egy nap túlszárnyalja Lewis Hamiltont (Fotó: AFP)
Van oka az aggodalomra Lewis Hamiltonnak a fiatal generáció és főként Max Verstappen miatt – legalábbis így véli a háromszoros Formula–1-es futamgyőztes Johnny Hertbert. Az exversenyző szerint akár már az idei szezon végén nagy változások jöhetnek a pilóták erősorrendjét illetően.

 

Johnny Herbert 1989 és 2000 között versenyzett a Formula–1-ben. Összesen három futamgyőzelmet aratott, és 1991-ben tagja volt a Le Mans-i 24 órás versenyen diadalmaskodó csapatnak is. Jelenleg az angol Sky Sports szakértőjeként járja a F1-es futamokat, és régóta kiemelt figyelemmel kíséri Max Verstappen pályafutását.

„Már a Formula–3-ban is lenyűgözött, különösen a fiatal kora miatt – mondta Herbert a racingnews365.comnak.Mindig keményen versenyzett, ami nekem nagyon tetszett. A versenyzés a kerék a kerék elleni csatákról szól, és manapság újra ilyeneket láthatunk. A Lewis elleni csatái csak még inkább tetszenek, hiszen szeretem azt, ahogyan versenyez. Igen, sokszor a határon autózik, és egyesek azt gondolják, hogy túl agresszív, de ez nem így van. Szerintem ezt jelenti a valódi versenyzés.”

„Korábban én is próbáltam ráijeszteni az ellenfeleimre a pályán, és ő is pontosan ezt teszi most. Lewis is hasonló, de ő másképpen csinálja. Emlékszem, amikor Martin Brundle mesélte, hogy mikor a versenyzők meglátták Ayrton Senna sárga bukósisakját a visszapillantó tükrükben, azt gondolták, hogy inkább félreállnak az útjából. Ilyen volt Ayrton kisugárzása, és most ilyen Maxé és Lewisé is. A kettejük csatái pedig nagyon jót jelentenek a számunkra” – tette hozzá a korábbi versenyző.

Herbert emellett úgy véli, hogy már nem kell sok ahhoz, hogy Verstappen túlszárnyalja Hamiltont, és ha a holland javára alakul az idei vb-párharc, az jelentős változásokat hozhat a sportágban.

„Úgy érzem, hogy jelenleg még Lewis van előrébb, de nem kell sok idő ahhoz, hogy ez megváltozzon – vélekedik Herbert. – Verstappen még mindig fiatal, de már jelentős tapasztalattal rendelkezik. Egy nap jobb lesz Lewisnál is, és bár még nem tartunk itt, már nem vagyunk messze ettől. Hatalmas erőfeszítéseket tesz a világbajnoki címért, és ha idén megnyeri, az fordulópont lesz.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik