F1: Az abroncsokkal van a legnagyobb baj – Boullier

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.04. 22:59
Éric Boullier, a McLaren-Honda versenyigazgatója szerint nagy problémák vannak az istállónál a gumiabroncsokkal.

Monte-Carlóban idei legjobb hétvégéjét teljesítette a McLaren – Fernando Alonso az ötödik, Jenson Button a kilencedik helyen végzett – így a csapat 12 ponttal távozott a hercegségből. – Fernando Alonso az ötödik, Jenson Button a kilencedik helyen végzett – így a csapat 12 ponttal távozott a hercegségből.

A biztató eredmények ellenére Éric Boullier, a csapat versenyigazgatója nem teljesen elégedett, hiszen szerinte akár a dobogóra is odaérhettek volna. A francia szakember tisztában van azzal, sokat kell még fejlődniük ahhoz, hogy utolérjék az élcsapatokat, és ennek fontos eleme az is, hogy a jövőben jobban kell használniuk a gumiabroncsokat.

„Ha megnézzük az adatokat, láthatjuk, néhány pályán jók vagyunk, de minden az aktuális »csomagunkon« múlik – nyilatkozta Boullier. – Néha szenvedünk azzal, hogy jól működjenek a gumik, ez kihat a pilótáink magabiztosságára, valamint arra, hogy a határon autózzanak. Ezért nem tudjuk jól kihasználni az autónkat. Néhány pályán azonban jól működik a csomagunk.”

Boullier szerint más csapatok is hasonló helyzetben vannak a gumikat illetően, s ez jelentősen kihat a teljesítményükre.

„Úgy gondolom, nem mi vagyunk az egyetlen csapat ezzel a problémával, és mi is ki szeretnénk hozni a legtöbbet az abroncsokból. Szóval dolgozunk rajta, mert ez hatással van az autó tapadására is, emiatt nagyobb a szemcsésedés, mint kellene.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik