A Wolfgang Ullrich állására pályázó Domenicali tavaszi távozása a Ferraritól  érzékenyen érintette Alonsót, aki nemcsak munkakapcsolatot ápolt az olasszal, hanem a magánéletben is jó barátok.

A spanyol a szezon végén szintén továbbáll a Scuderiától (bár nem hivatalos még, Luca di Montezemolo, a Ferrari távozó elnöke megerősítette), és úgy tűnik, a McLaren az egyetlen csapat, amelynél kiköthet a 2015-ös idényben. Csakhogy Alonso hosszabb távon a Mercedeshez vágyik, s abban az esetben, ha Lewis Hamilton nem hosszabbítja meg 2015 végén lejáró megállapodását, 2016-ra a németekhez igazolhat.

A McLaren viszont több évre akarja szerződtetni Alonsót, így a tárgyalások megfeneklettek, és előfordulhat, hogy a spanyol kihagy egy évet. 

Ebben az esetben jöhet szóba a Le Mans-i 24 óráson való indulás.

„Nagyon vonzó ez a verseny, biztos vagyok benne, hogy egyszer még elindulok rajta" – mondta az idei 24 órás viadalt elrajtoltató Alonso, akiről Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke is nyilatkozta már, hogy szerinte 2015-ben Le Mans-ban fog szerepelni.

Ha igazak a pletykák, Alonso Domenicalival újra egy csapatot alkothat, és ismét versenyezhet jó barátja, a Porschénál alkalmazott Mark Webber ellen.