F1: a McLaren motorszállítói döntésétől függhet Kubica visszatérése

Vágólapra másolva!
2017.09.06. 17:27
Robert Kubica F1-es visszatérése eddig sem volt biztos, azonban a lengyel dolgát most még a McLaren is megnehezítheti, ugyanis ha a wokingiaknak sikerül megegyezniük a Renault-val, az nagy hatással lehet a versenyzői piac alakulására is.

A Formula–1-es versenyzői piacon való mozgolódás csak mostanában indulhat be igazán, így még számos pilóta jövőjét homály fedi. Sokan Robert Kubica nagy visszatérését várják, aki nagyjából egy hónapja tesztelhette is a Renault idei autóját a Hungaroringen. Azonban egy Kubicától teljesen független tényező megnehezítheti a lengyel helyzetét, ez pedig a McLarennek a Hondával való szakítást és a Renault-val való motorszállítói szerződéskötést tartalmazó terve.Robert Kubica nagy visszatérését várják, aki nagyjából egy hónapja tesztelhette is a Renault idei autóját a Hungaroringen. Azonban egy Kubicától teljesen független tényező megnehezítheti a lengyel helyzetét, ez pedig a McLarennek a Hondával való szakítást és a Renault-val való motorszállítói szerződéskötést tartalmazó terve.

Ahhoz ugyanis, hogy a McLaren véget tudjon vetni együttműködésének a Hondával, a japán gyártónak találnia kell egy másik istállót, amelyet elláthat erőforrással a jövőben. A hírek szerint ez a Toro Rosso lehet, melynek motorszállítója jelenleg a Renault.

Ha a McLaren és a Toro Rosso „motorszállítót cserél", nagy hatással lehet a versenyzőkre is. A Renault állítólag gond nélkül felbontaná megállapodását a Toro Rossóval, amennyiben cserébe gyári istállójukhoz kerülne az olasz kiscsapat versenyzője, Carlos Sainz Jr. Ez viszont azt eredményezné, hogy Kubicának nem jutna ülés a francia alakulatnál a 2018-as szezonra.

A legfrissebb hírek szerint viszont nem a Renault az egyetlen, amely elgondolkozott azon, hogy lehetőséget ad jövőre Kubicának. Az f1i.com ugyanis úgy értesült, hogy a Williams főszponzora, a Martini egy 25 éven felüli versenyzőt szeretne Lance Stroll mellé a reklámlehetőségek miatt, így a brit istállónál fontolgatják a lengyel leigazolását.

Igaz, Fernando Alonso esetleges távozását a McLarentől még meg sem említettük, azaz nem csak Sainz vethet véget Kubica álmának a 2018-as visszatérésről.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik