F1: Norris és a McLaren fellebbez az austini büntetés ellen

Vágólapra másolva!
2024.10.25. 11:22
Fellebeznek Lando Norrisék (Fotó: Getty Images)
A hétvégi Mexikói Nagydíj helyszínén fellebbezést nyújt be a McLaren és Lando Norris a brit versenyző múlt vasárnapi időbüntetése ellen, amelyet az Egyesült Államok Nagydíján kapott.

Az istállónak új bizonyítékokat kell bemutatnia pénteken Mexikóvárosban, a versenyigazgatósági meghallgatáson. Ahhoz, hogy Norris austini büntetése felülvizsgálható legyen, a McLarennek olyan adatokkal kell előállnia, amelyek a múlt vasárnapi szankció meghozatalakor nem álltak rendelkezésre. 

Norris a texasi pályán a harmadik helyért csatázott a címvédő és sorozatban negyedik világbajnoki címére hajtó Max Verstappennel (Red Bull), s négy és fél körrel a leintés előtt előzte meg a holland versenyzőt. A McLaren pilótájának manőverét azonban szabálytalannak ítélte a versenybíróság, ezért öt másodperces időbüntetéssel sújtotta, így Verstappen végzett harmadikként, Norris pedig negyedikként. A futamot Charles Leclerc (Ferrari) nyerte csapattársa, Carlos Sainz Jr. előtt. 

Az idei vb-címre reálisan már csak Verstappennek és Norrisnak van esélye, a brit versenyző viszont az austini negyedik hellyel 57 pontos hátrányba került a holland címvédővel szemben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik