Jól döntött a Ferrari? – Zsoldos Barna jegyzete

ZSOLDOS BARNAZSOLDOS BARNA
Vágólapra másolva!
2024.03.24. 23:13

 

Vajon milyen érzések kavarogtak vasárnap este a Formula–1-es Ferrarit irányító Fred Vasseurben és John Elkannban? A csapatfőnök és az elnök ugyanis nagy egyetértésben döntött úgy, hogy hosszabb távon a 2025-ben érkező Lewis Hamilton mellett Charles Leclerc-be fekteti bizalmát, megköszönve Carlos Sainz eddigi szolgálatait – a bökkenő csak az, hogy az istálló legutóbbi két diadalát elérő versenyzőt úgy hívják: Carlos Sainz… 


Nem csoda, hogy a melbourne-i kettős győzelem mámorában világszerte jó néhány elégedetlenkedő véleményt olvashattunk a Ferrari-rajongóktól, akik koránt sincsenek meggyőződve arról, hogy jövőre az elérhető legerősebb pilótapáros bújik majd vörös overallba. Az elmúlt 11 hónapban a sportágat uraló Max Verstappen csupán kétszer ingott meg, és talán nem a véletlen műve, hogy a „lepattanót” egymás után másodszor nem Leclerc, hanem Sainz szerezte meg. 

A melbourne-i összképet tovább rontja a monacói versenyző szempontjából, hogy csapattársa kis túlzással a műtőasztalról lekászálódva ült be Ferrarijába, és győzte le őt fölényes magabiztossággal. Egy vakbél-operáció után két héttel az átlagos földi halandó valószínűleg már azt is sikerként könyveli el, ha ki tud totyogni a kertbe egy kis sétára, Sainz viszont nemcsak elindult egy F1-es nagydíjon, hanem meg is nyerte, és a várakozással ellentétben ezen a vasárnapon kettejük közül fájdalmat kizárólag Leclerc érzett… 

Mindezzel együtt természetesen azt sem felejtettük el, hogy az elmúlt két évben bizony a spanyol versenyzőnek is akadtak pocsék hétvégéi, amelyeken alárendelt szerepet játszott csapattársával szemben, a tényállás mégis az, hogy a legfontosabb pillanatokban ő szállította az eredményeket a Ferrarinak. Persze a vezetőség erre még mindig mondhatná, hogy ha Leclerc jövőre sem lesz képes felnőni a feladathoz, majd a szupersztár Hamilton kihozza az autóból a maximumot, ő azonban mindeközben épp George Russell ellen küszködik látványosan a mercedeses házi csatában. 

Igen, az átfogó helyzetértékeléshez mindig a nagy képet kell nézni, és sok-sok versenyhétvégét alapul venni, ennek ellenére azokat a Ferrari-rajongókat is meg lehet érteni, akik a melbourne-i események után kételkedni kezdtek csapatuk jövőbeli pilótapárosában.

A Nemzeti Sport munkatársainak további véleménycikkeit itt olvashatja!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik