F1: ez történt a várva várt spielbergi sajtótájékoztatón

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.06. 21:23
Először kérdezhették az újságírók egyszerre Lewis Hamiltont és Sebastian Vettelt az Azerbajdzsáni Nagydíjon történt incidensükről. A Osztrák Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján mindketten visszaemlékeztek a futam után történtekre.

A hivatalos csütörtöki sajtótájékoztató meglepően jó hangulatban kezdődött, a versenyzők még viccelődtek is, de néhány kínos kérdés után egyre kevesebb kedvük volt mosolyogni. Egyedül a két főszereplő, Lewis Hamilton és Sebastian Vettel között ülő harmadik meghívott, Kevin Magnussen számára telt stresszmentesen a bő fél órás interjú, nem meglepő módon a Haas dán pilótájának nem sokszor kellett megszólalnia.

Az egyik jelen lévő újságíró arról kérdezte Vettelt, miért csak napokkal az eset után adott ki hivatalos közleményt, melyben bocsánatot kért ellenfelétől, mire a német azonnal visszavágott a média kíváncsi tagjának.

„Az egyetlen személy, akivel beszélnem kellett, az Lewis volt – szögezte le Vettel. – Ez volt a legfontosabb számomra, majd hétfőn Párizsba kellett mennem, hogy az FIA-val is tisztázzam az esetet. Meghallgattak, én elmondtam nekik a véleményemet arról, hogy mi történt, majd átnéztük az incidenst. Nem hiszem, hogy rögtön ezt követően részletesen be kellett volna számolnom mindenről a médiának. Nem az újságírók a legfontosabb emberek számomra."

Lewis Hamilton elmondta, hogy mikor Vettellel telefonon beszéltek a történtekről, a német először nem kért tőle bocsánatot, azt csak egy nappal később, üzenetben tette meg. A háromszoros világbajnok szerint ennek ellenére az azerbajdzsáni eset nem lesz hatással a további csatákra kettejük között, és továbbra is tiszteli ferraris ellenfelét.

„Beszéltünk a verseny után, és hétfőn küldött nekem egy üzenetet. Ahogy mondtam, még mindig nagyon tisztelem őt versenyzőként, és továbbra is komoly csatákat vívunk majd, ahogy eddig is tettük, nem leszünk kevésbé kemények. Azt sajnáltam csupán, hogy Sebastian szerint féktesztet hajtottam végre. Azok, akik kívülről látták az esetet, szintén azt hihették, hogy valami rosszat tettem, de a telemetriai adatok rávilágítottak, hogy nem történt ilyen, szóval sokan csak elhamarkodottan ítélkeztek" – mondta a Mercedes pilótája.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik