F1: megbuktak a Williams fejlesztései, 2017 a fókuszban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.10. 18:17
Korábban néhány futamon még a Mercedesszel is fel tudta venni a versenyt a Williams, idén azonban jóval gyengébben teljesít az elvártnál. Pat Symonds technikai igazgató szerint ez azért van, mert hiába fejlesztenek az autóikon a szezon eleje óta, az új elemek nem úgy működnek, ahogy arra számítottak.

Jelentősen elmarad a Williams az elmúlt két évben mutatott teljesítményétől, és idén sem sikerült eddig sokat előre lépniük a szezon elejéhez képest. Azt, hogy ennek mi lehet az oka, egyelőre a csapat sem tudja, ezért Symonds szerint a lehető leghamarabb meg kell vizsgálniuk, hogy mi lehet az oka annak, hogy nem működnek a fejlesztések az autóikon.

„Az elmúlt két évben büszkék voltunk arra, hogyha új fejlesztéssel érkeztünk egy pályára, azok úgy működtek, ahogy arra számítottunk – nyilatkozta a technikai igazgató. – Abban az időszakban mindössze egy dolog volt, ami nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ami alapvetően jó arány. Ebben az évben azonban két olyan nagy fejlesztésünk is volt, amikre nem úgy reagált az autó, ahogy azt terveztük. Emiatt hamar átálltunk a jövő évi autó fejlesztésére."

A 2017-es szezont jelentős szabálymódosításokkal kezdik meg a csapatok, ezért nem meglepő, hogy a Williams is inkább már a következő évre koncentrál. Ettől függetlenül a csapat szeretne a konstruktőri bajnokság negyedik helyén végezni idén, amiben nem segít a jelenlegi helyzet és a tanácstalanság.

„Őszintén szólva nem vagyunk teljesen biztosak abban, hogy ez miért van így, úgyhogy meg kell vizsgálnunk a helyzetet. Mélyre kell ásnunk, így szoktuk csinálni a Williamsnél" – szögezte le Symonds.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik