F1: leleplezték őket – új kocsik sora a pályán Barcelonában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.22. 10:51
null
A Red Bull 2016-os autója. Elegáns a matt festés, amelyet már a múlt héten láthattunk a tavalyi kocsin
Hétfőn Barcelonában kezdte meg az idényt egy kollektív tesztelés formájában a Formula–1 mezőnye. A korábban bemutatott autók után végre az összes idei versenygépről lehullt a lepel.

A Williams, a Ferrari, a Mercedes és a McLaren már a múlt héten bemutatta új kocsiját, reggel a Red Bull következett. Az osztrák csapat még 8 óra előtt osztott meg képet az új kocsiról a közösségi oldalakon. A festést már láthattuk pár nappal ezelőtt a tavalyi RB11-es autón, így a kinézet nem okozott különösebb meglepetést a rajongók számára sem.

A délelőtti tesztelés előtt a Manor, a Force India, a Renault és a Toro Rosso is bemutatta a 2016-os világbajnokságra készített versenygépét.

Az indiai istálló új VJM09-ese kívülről szinte ugyanolyanra sikeredett mint a tavaly konstruktőr-világbajnoki ötödik helyet megkaparintó Pérez, Hülkenberg páros járgánya.

Az új Force India-Mercedes
Az új Force India-Mercedes

A Renault gyári csapata visszatért, a csapat majdnem teljesen fekete autóval vágott neki a katalóniai tesztnek. A kocsi merőben hasonlít a korábbi évek Lotusaira, azonban most a sötét szín mellett nem az arany és a piros, hanem az úgynevezett Renault-sárga tündököl az autón. A festés egyébként az Ausztrál Nagydíjra megváltozik majd – legalábbis a csapat ígérete szerint.

Egy közeli a Renault-ról – az Infiniti átköltözött a Red Bullról
Egy közeli a Renault-ról – az Infiniti átköltözött a Red Bullról

Az újonc Haas a bokszutcában leplezte le az első kocsiját. Gene Haas, az amerikai istálló alapítója korábban elmondta, mindenképp kirívó színűre tervezik az autót, ám az ezüst-fekete-piros festés minden, csak nem szokatlan az F1-ben.

A Mercedes korábban már közölt képet a 2016-os autóról, ám most a barcelonai aszfalton mindenki szemügyre vehette az aktuális világbajnok istálló versenygépét is.

A Toro Rosso egyelőre teljesen sötétkék – a csapat a jövő hétre ígért új festést. Az autó tehát kész van, a végleges külsőre azonban kicsit még várnunk kell.

Pályán az új Toro Rosso – ezen a héten még teljesen sötétkék
Pályán az új Toro Rosso – ezen a héten még teljesen sötétkék

Végül a Manor is begyújtotta a motorokat a hétfői napon. Az új autó egyelőre egy egyszerű, narancssárga-kék-fekete festéssel van ellátva. A Mercedes-motorral a középmezőnybe vágyó brit csapat külsőleg is sokat változtatott az idei kocsin.

A Manor-Mercedes a barcelonai depóban
A Manor-Mercedes a barcelonai depóban

A Sauber-istálló ezen a héten még a tavalyi autóval köröz, a svájci csapat a jövő heti tesztelés során fogja bevetni az új járművet.

A négynapos tesztelés során (a Force India párosát leszámítva) minden versenyzőnek kétszer lesz lehetősége élesben kipróbálni az új autót a barcelonai Circuit de Catalunya pályáján.

A tesztről élő szöveges tudósításunkat ide kattintva olvashatja.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik