F1: nem ragaszkodik mostani felállásához a Mercedes

Vágólapra másolva!
2015.12.07. 16:22
Lewis Hamilton nem nyugtatta meg Toto Wolffot, a Mercedes csapatfőnökét, amikor azt mondta, nem kell aggódnia a Nico Rosberggel olykor ellenségeskedésbe átcsapó istállón belüli rivalizálása miatt, hiszen a léényeg, hogy eredményesek legyenek.

„Megértem, hogy az egyéni világbajnoki cím megszerzése a céljuk, és ezért olykor kifejezetten éles a küzdelem kettejük között. Ilyen körülmények között nem lehetnek barátok, de az ellenséges viszony nem ragadhat át a csapatra – mondta Wolff. – Láttunk már csapatokat az F1 történetében, amelyekre károsan hatott a két versenyző rossz viszonya. Ha ugyanennek a jelei tovább erősödnek, nem ragaszkodunk hozzá, hogy megtartsuk ezt a felállást.”

Wolff arra is reagált, hogy Hamilton elismerte, az idén sokkal többet lazított a szabadidejében a szezon közben, mint a korábbi években, mert csak így tudja fenntartani motivációját. „Annak ellenére, hogy partizom, nyerek. Régen nem mertem kimenni, nehogy az edzés kárára menjen, de az idén rájöttem, hogy túl hosszú a szezon, bele kell férnie mindennek. Megtaláltam a megfelelő egyensúlyt” – mondta Hamilton.

„Amíg eredményes, nem érdekel, mit tesz a szabadidejében. Nem szabad bezárni a versenyzőket, meg kell adni nekik azokat a feltételeket, amelyek között a legjobb teljesítményre képesek, ez is a feladatunk csapatként” – mondta Wolff.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik