F1: a Mercedes ezután sem ad szabad kezet Hamiltonnak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.16. 11:34
A Mercedes nem enged a Brazil Nagydíj után a csapat stratégiai filozófiáját bíráló Lewis Hamiltonnak, továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy a két versenyzője azonos rend szerint versenyezze végig a futamokat.

Hamilton Interlagosban Rosberg mögött ragadt, a pályán nem tudta megelőzni, és a mérnökét arról faggatta a rádión, lehet-e módosítani a stratégiáján. Ez nem történt meg, így Hamilton a futam után is szóba hozta ezt a kérdést. Hamilton Interlagosban Rosberg mögött ragadt, a pályán nem tudta megelőzni, és a mérnökét arról faggatta a rádión, lehet-e módosítani a stratégiáján. Ez nem történt meg, így Hamilton a futam után is szóba hozta ezt a kérdést.

„Azért vagyunk itt, hogy versenyezzünk, de ha ugyanaz a stratégiánk, a rajttól minden rögzítve van. De én versenyezni akarok! Annyira jó lenne egyszer eltérő stratégiával menni” – mondta a sajtótájékoztatón.

Toto Wolff csapatfőnök azonban leszögezte, hogy nem teljesítik Hamilton kívánságát.

„Több mint két éve ragaszkodunk ahhoz, hogy a két versenyzőnk azonos stratégiával versenyezzen, és az eredmények azt mutatják, hogy működik, ezért nem fogunk változtatni – mondta a tavaly és az idén is 11 kettős győzelmet arató csapat vezetője. – Az autóban ülve a versenyző nem látja át a teljes képet, de érthető, hogy elragadják az érzelmek. Nem zavar Lewis reakciója, hiszen házőrzőket szerződtettünk, nem ölebeket. Emiatt érthető, azt akarjuk, hogy agresszívak legyenek, még ha olykor túl hevesek is. Ez rendben van.”

Wolff arra is kitért, miért nem engedték Hamiltonnak, hogy versenymérnöke, Peter Bonnington ötletét megvalósítva elnyújtsa az utolsó előtti etapját, hogy a végén frissebb gumikon támadhassa Rosberget.

„Nem volt nagy előnyünk a Ferrarival szemben, ezért nem volt szabad kockáztatni, biztonságosabb volt, hogy tükrözzük a két stratégiát. Ha Lewis kint maradt volna, nem lett volna elég gyors a friss gumis Vettellel szemben, és veszélybe sodortuk volna a második helyét – mondta Wolff, aki kiemelte, bizonyos körülmények között (például esőben) engedik a pilótáknak a stratégia variálását. – Az a szemléletünk, hogy a pilóták szabadon versenyezzenek egymással, és ebbe mértékkel a saját stratégia alakítása is beletartozik bizonyos körülmények esetén. Ezt láthatták korábban is. A rossz ötleteket azonban továbbra sem támogatjuk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik