F1: Remélem, Alonso megsemmisít a pályán – Button

Vágólapra másolva!
2015.10.23. 10:47
Jenson Button reméli, hogy csapattársa, Fernando Alonso előtte ér célba a hétvégén a Formula–1-es Amerikai Nagydíjon, mivel míg spanyol társa a Honda új motorjával megy, Button még a régebbi fejlesztésűvel versenyez.

Button és Alonso is a Honda 3-as típusszámú motorjával állt a rajtvonalhoz Szocsiban, de Alonso a továbbfejlesztett, 4-es változatot próbálta ki a pénteki szabadedzésen, és az Amerikai Nagydíjon is azzal szerepel. Button a Mexikói Nagydíjra kapja majd meg a fejlesztést.

„Általában a csapattársak ugyanolyan motort szeretnének – mondta Button –, mégis remélem, hogy ez elég jó fejlesztés, és elég gyors lesz ahhoz, hogy Alonso megsemmisítsen engem a pályán! Szokatlan ilyet mondani. Ha világbajnoki címért küzdesz, vagy az élmezőnyben harcolsz, akkor fontos, hogy ugyanolyan legyen a két autóban a motor. A mi helyzetünkben ez nem számít. Az a lényeg, hogy az új motor kerüljön be az autóba, és legyen megbízható.”

„Ez a futam sokkal kedvezőbb számunkra Szocsinál – folytatta az Oroszországban 9. helyen végző McLaren-pilóta. – Ott azért sikerült pontot szerezni, mert megbízható volt az autó, és mi sem hibáztunk. Abban bízom, hogy ezen a pályán versenyképesebbek leszünk és több pontot gyűjtünk.”

Button a várható időjárást „eszméletlennek” írta le: „Úgy tűnik, egész Texas víz alá kerül! Trükkös lesz, és remélem, esni fog ma is, hogy lássam, hol alakulhatnak ki pocsolyák a pályán. Dimbes-dombos a ring, egészen biztosan sok tócsa lesz rajta.”

„A tavalyi WEC-futamot is hasonló időjárási körülmények között rendezték itt, és sok autó irányíthatatlanná vált. A megbízhatósági világbajnokságon versenyző autók ráadásul sokkal nehezebbek, mint a mieink, így nekünk még nehezebb dolgunk lesz. Az előző évben jók voltunk az esős futamokon, idén azonban gondjaink voltak, ezeket most mindenképp meg kell oldanunk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik