F1: „Mi nem érünk rá” – fogy a türelem a McLarennél

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.06. 07:58
A McLaren-istálló kezdi elveszíteni a türelmét a Hondával szemben. Ezt maga Eric Boullier csapatfőnök is elismerte Silverstone-ban, kiemelve, máris érezhető, hogy romlik a McLaren piaci megítélése.

„A Honda ötéves tervet vázolt fel, neki már az is siker lesz, ha három vagy négy év múlva jönnek a sikerek. AMcLaren azonban nem várhat három vagy négy évig – mondta Boullier, aki elmondta, érezhetően romlik a McLaren megítélése, nehezebben tárgyalnak új szponzorokkal, s a jelenlegiek is kezdik elveszíteni a türelmüket. – Nyilván kárt szenved a márka. A McLaren védjegye a siker, az állandó siker. Gazdasági szempontból is fájdalmas a helyzetünk, a velünk együttműködő partnerek egyre több kérdést tesznek fel arról, mi ez a visszaesés, és meddig tart. Nem fér bele, hogy sokáig várjunk.”

Boullier úgy véli, csak azért, mert az ő irányítása alatt indult el a Hondával közös projekt, még nincs veszélyben az állása. Azt pedig csak reméli, hogy kitartanak a jelenlegi szponzorok, és senkit sem kell elbocsátani a költségvetés csökkentése miatt.

A japánok feltették a kezüket, a McLarennel kötött megállapodásban tisztán benne volt az ötéves terv. A pilóták közül a Brit Nagydíjat már az első körben feladó Jenson Button elkeseredetten nyilatkozott.

„Ha a szezon végén is két másodperces lemaradásunk lesz, nem túl jók a kilátásaink 2016-ra sem” – mondta az angol. Fernando Alonso azt üzente szurkolóinak, hogy ha nem bírják elviselni a McLaren szenvedését, az idén már ne nagyon kapcsolják be a tévét F1-es futamon. Talán a Japán Nagydíjra…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik