F1: Szégyellje magát, aki kitalálta a duplázást - Irvine

Vágólapra másolva!
2013.12.19. 16:59
null
Irvine Jenny Curran modellel (Fotó: Belfast Telegraph)
A több mint tíz évvel visszavonulása után már a miami ingatlanpiacon szereplő Eddie Irvine szerint vicc, hogy a Formula–1-es idény utolsó futamán dupla pontokat osztanak, és emiatt nem hajlandó a versenyeket nézni a televízióban. A Ferrari expilótája Sebastian Vettelről, Lewis Hamiltonról és Kimi Räikkönenről is beszélt.

„Ezzel a dupla pontos idényzáróval elérték, hogy egyáltalán ne nézzem tovább az F1-es futamokat – mondta a Ferrarival az 1999-es világbajnokságot a második helyen záró Irvine. – Szégyen ez a szabály, de tényleg. Szégyellje magát, aki kitalálta! Nevetséges, ilyen rossz viccet még sohasem hallottam."

Irvine szerint Sebastian Vettel négy világbajnoki címét nem lehet Michael Schumacher ferraris sikersorozatához hasonlítani.

„Vettel csodás eredményeket tud felmutatni, de míg Michael néha nem a mezőny legjobb autóját vezette, neki ebből a szempontból szerencséje volt. Michael négy idényen át szenvedett a Ferrarival, mire világbajnok lett – mondta Irvine. – Ha Vettel a Red Bullnál marad, és továbbra is legyőzhetetlen lesz, a Formula–1 unalmassá válik. Nem tudom, mit akar ezzel bizonyítani, mert persze, hogy sok vb-címe lesz, de ez egyre kevesebbeket fog érdekelni."

Irvine nem csak Vettelt, de Lewis Hamiltont is bírálta, mert „úgy tűnik, őt csak az érdekli, hogy filmsztár vagy rapper legyen, és erre a törekvésére rámegy az F1-es teljesítménye."

A 2002 végén négy futamgyőzelemmel a háta mögött visszavonuló Irvine végül egy titkot is megosztott a Belfast Telegraphfal.

„Már senkivel sem tartom a kapcsolatot az F1-ből. Kimi néha felhív, ha be van rúgva" – mondta Irvine.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik