F1: a Lotus megdöbbent Räikkönen nyilatkozatán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.21. 13:56
Eric Boullier, a Lotus csapatfőnöke megdöbbent azon, hogy Kimi Räikkönen a Szingapúri Nagydíj előtti napokban elárulta, tartozik neki jelenlegi alakulata. Vannak anyagi gondok az enstone-iaknál, a finn eligazolása nem használ ebből a szempontból, de hisznek abban, hogy létezik megoldás.

„Ez természetesen rossz üzenet a Lotusra nézve, nem is értem, miért beszélt az anyagi helyzetünkről – mondta Boullier. – Elismerem, hogy tartozunk Kiminek, de hadd áruljam el, hogy tavaly ugyanez volt a helyzet, és az idény végén minden juttatását megkapta. Nem szerencsés, hogy erről beszélt, ám ez a valóság, és végül is talán nem is rossz, ha az emberek szembesülnek a helyzetünkkel."

A Lotus júniusban bejelentette, hogy a csapat 35 százalékát megvásárolta az Infinity Racing nevű befektetőcsoport, de azóta sem érkezett meg az összeg az istállóhoz. A további befektetőjelöltekkel is folynak a tárgyalások, s Räikkönen eligazolásának híre biztosan nem tesz jót a teamnek. Persze Boullier ennek ellenére derűlátó.

„Kimi helyzete ébresztő hatással lehet az F1 számára, túl magasak a költségek. Amikor még az autógyárak csapatai versenyeztek, az egekbe szöktek a költségek, és a kivonulásuk után alig csökkentek az összegek. Ahhoz, hogy versenyképesek maradjunk, új befektetők és új szponzorok szükségesek, és jól állunk a tárgyalásokkal. Nem rejtegetünk semmit, igyekszünk mindenkinek mindent időben kifizetni, és tartani a lépést a fejlesztési harcban is" – mondta Boullier, hozzátéve, a csapatot a következő években az fogja motiválni, hogy elérjék: Räikkönen megbánja, hogy eligazolt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik