Schumacher az élbolyba várja magát

Vágólapra másolva!
2010.05.14. 10:24
null
Michael Schumacher bizakodva várja az időmérőt (Fotó: Reuters)
Az idei F1-es világbajnokság hatodik futama, a Monacói Nagydíj csütörtöki szabadedzései után a Mercedes pilótái, Michael Schumacher és Nico Rosberg bizakodva várják a szombati időmérőt.

Michael Schumacher bizakodva tekint a szombat elé. Az eredmények ők igazolják, ugyanis a csütörtöki második szabadedzésen mindkét Mercedes az élmezőnyben végzett: a hétszeres világbajnok az ötödik, csapattársa, Nico Rosberg a második helyen zárt.

KATTINTSON A 2010-ES
ADATBANK MEGTEKINTÉSÉHEZ!

„A monacói pálya nagyon különleges. Sikeresen visszarázódtam a ritmusába, különösen, amikor több kört mentem egymás után. Úgy vélem, magabiztosan várhatjuk a szombatot, mivel az autónk rendkívül jól irányítható" – nyilatkozta a monacói versenyhétvége első napja után a három év szünet után visszatérő Schumacher. A német egyébként ötször győzött pályafutása során a legendás helyszínen, nála többször csak Ayrton Senna állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára a hercegségben.

„Vannak csapatok, amelyek más pályákon gyorsabbak nálunk, de itt, Monacóban nincsen meg ez az előnyük. Így az egész mezőny közelebb kerül egymáshoz, ezért szerintem kifejezetten izgalmas időmérőre van kilátás. Nagyon várom már" – tette hozzá a hétszeres világbajnok.

Nico Rosberg szintén elégedett lehetett a csütörtöki eredmények ismeretében, még úgy is, hogy az első szabadedzésen gyengébben teljesített: „Jó munkát végeztünk délután, annak ellenére, hogy az első szakaszban kevesebb időt tölthettem a pályán, mivel akadt egy kis gond a felfüggesztéssel."

„A második tréningen elért köridők viszont ígéretesek, ráadásul nagyon kényelmesen éreztem magam a versenyautóban. Képesek voltunk fokozatosan fejleszteni a beállításokat, és a gumik is egyre jobbak voltak, ahogy telt az idő. Szóval az első nap után minden biztatónak tűnik" – jelentette ki Rosberg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik