F-1: hiába kapott ki Hamiltontól, Button nem veszített az önbizalmából

Vágólapra másolva!
2010.03.16. 14:23
A címvédő Formula–1-es világbajnok, Jenson Button elmondta, nem veszített az önbizalmából azt követően, hogy az idénynyitó bahreini futamon kikapott csapattársától, Lewis Hamiltontól (Button a hetedik, Hamilton a harmadik helyen végzett).

„Egyáltalán nem veszítettem az önbizalmamból. Lewis kivételes képességű pilóta, de ez igaz a mezőny legtöbb tagjára" – mondta Button, aki az előző szezont követően szerződött a McLarenhez a Brawn-istállótól, amellyel világbajnoki címet nyert.

„Nem gondolom, hogy Lewis azért volt gyorsabb az időmérőn, mert a csapat róla már tudta, hogyan dolgozik. Napjainkban a nagycsapatoknál már egyenlő feltételeket kapnak a versenyzők, és ez nagyszerű" – reagált Button arra a felvetésre, hogy Hamilton esetleg a korábbi mclarenes tapasztalatai miatt ment jobban nála.

„Még meg kell találnom az autó egyensúlyát, amely passzol az én vezetési stílusomhoz. Már leültem beszélni a mérnökökkel, akik nagyon figyeltek arra, amit mondtam, és egyből sorolták az ötleteiket – számolt be a hétvége tapasztalatairól a regnáló világbajnok. – A kvalifikáció kezdetekor nem gondoltam volna, hogy Lewis negyedik lesz, én pedig nyolcadik; azt hittem, nagyon kicsi lesz köztünk a különbség. De jobb munkát végzett, és gyorsabb volt nálam."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik