Barrichellót idegesíti, hogy mindig az ő autójával vannak gondok

Vágólapra másolva!
2009.06.08. 15:20
Címkék
Rubens Barrichello rendkívül csalódott volt tegnap, hogy nem tudott pontot szerezni a Török Nagydíj versenyén, miután fel kellett adnia a futamot. A Brawn-istálló brazil pilótáját idegesíti, hogy mindig az ő autójával vannak gondok, nem pedig csapattársáéval, Jenson Buttonéval. Barrichello szerint nem mindig a brit versenyző győz majd, és akkor eljön az ő ideje.
Barrichello ideges volt a Török Nagydíj után
Fotó: Reuters
Barrichello ideges volt a Török Nagydíj után
Barrichello ideges volt a Török Nagydíj után
Fotó: Reuters
Barrichello ideges volt a Török Nagydíj után

Rubens Barrichello már a 2009-es világbajnokság kezdetekor nyilvánvalóvá tette, hogy nem viselné el, ha csapata az eddig hat nagydíjat megnyerő Jenson Buttonnak kedvezne vele szemben.

Akkor a Brawn-istálló vezetője, Ross Brawn elmondta, ilyesmiről szó sem lehet istállójuknál, mindkét pilóta azonos feltételek mellett versenyez. Barrichello mégis igazságtalannak érzi, hogy ismételten az ő autójával van baj, nem pedig csapattársáéval.

„Úgy tűnt, hogy a váltómmal volt probléma – mondta Barrichello. – Ugyanaz történt, ami az idény elején Ausztráliában. Amikor lenyomtam a kuplungot, ellenállásba ütközött, tehát rosszul volt beállítva, és ez ismét velem fordult elő.”

„A kuplung ellenállása miatt nem tudtam jól haladni, és az is megnehezítette a dolgomat, hogy egyenes szakaszon voltunk, és KERS-t használó autókkal kellett volna felvennem a versenyt – tette hozzá a brazil. – Csak erőlködve tudtam haladni.”

Barrichello hozzáfűzte még, hogy bármikor megváltozhat a helyzet a világbajnokságon, és tapasztalata is segíti majd Button legyőzésében.

„Előre kell néznem – mondta Barrichello. – Jensonnek most nagyon jól megy, Michael Schumacherhez hasonló utat jár be, különösebb probléma nélkül halad előre. Egy ponton azonban visszaesik majd teljesítménye, és akkor ott leszek én, hogy legyőzzem. Nem nyer majd végig az idényben.”

FORMULA–1

AZ EGYÉNI VILÁGBAJNOKSÁG ÁLLÁSA
1. Button 61 pont
2. Barrichello 35
3. Vettel 29
4. Webber 27.5
5. Trulli 19.5
6. Glock 13
7. Rosberg 11.5
8. Massa 11
9. Alonso 11
10. Hamilton 9
11. Raikkonen 9
12. Heidfeld 6
13. Kovalainen 4
14. Buemi 3
15. Kubica 2
16. Bourdais 2
A KONSTRUKTŐRI VB ÁLLÁSA
1. Brawn-Mercedes 96 pont
2. Red Bull-Renault 56.5
3. Toyota 32.5
4. Ferrari 20
5. McLaren-Mercedes 13
6. Williams-Toyota 11.5
7. Renault 11
8. BMW Sauber 8
9. Toro Rosso-Ferrari 5
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik