A Ferrarinál nagyon elégedettek a megkezdett felzárkózás miatt

Vágólapra másolva!
2009.05.24. 19:04
Címkék
A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali úgy nyilatkozott a vasárnap délután rendezett Monacói Nagydíjat követően, hogy az „a felzárkózás kezdete” volt. Az olasz csapat két pilótája, Kimi Räikkönen és Felipe Massa a harmadik és a negyedik helyen végzett, ami messze a Ferrari idei legjobb versenyhétvégéjét jelenti. Lewis Hamilton a Rocky című filmre gondolt a futam alatt, míg Barrichellónak az övével akadtak gondjai.
A Ferrari megindult előre
Fotó: Action Images
A Ferrari megindult előre
A Ferrari megindult előre
Fotó: Action Images
A Ferrari megindult előre

Domenicali figyelmeztette a riválisokat, hogy vigyázzanak: a Ferrari hamarosan ismét az élmezőnyben lesz.

„Természetesen nagyon örülünk az eredménynek, mert azt mutatja, hogy a megkezdett munka jó, és a helyes úton járunk. A Brawnok a legjobbak, efelől nem lehet kétsége senkinek, ám egyre jobbak leszünk, és közelebb kerülünk hozzájuk” – közölte Domenicali a versenyt követően a BBC TV kamerája előtt.

„Nagyon boldog vagyok a mai eredményekkel, az otthon kőkeményen dolgozó srácoknak kijár a köszönet. Ez még csak a felzárkózásunk kezdete volt” – mondta a csapatvezető, aki kitért a két pilótájára is.

„Felipe fantasztikusan teljesített, ahogy Kimi is kiemelkedő volt. Felipe futotta a verseny leggyorsabb körét, és ez azért komoly teljesítmény. Látni kell, hogy fejlődünk.” Zárta szavait az érthetően elégedett csapatvezető.

Hozzá hasonlóan elégedett volt a világbajnok, Lewis Hamilton, ám korántsem vetette szét az öröm a tizenkettedik helyen végző britet. A számára nem túl jól sikerült futam alatt folyamatosan a Rocky filmek főszereplőjének egy mondata járt a fejében.

„Elképesztően kemény verseny volt, és annak ellenére, hogy nem sikerült pontot szerezni, elégedett vagyok, mert célba akartam érni, és ez sikerült is. A verseny alatt az egyik Rocky film egy mondata járt a fejemben, amikor Rocky azt mondja: »Látni akarom a harc végét.« Én a kockás zászlót akartam látni, ezért nyomtam, ahogy csak tudtam” – mondta a világbajnoki címvédő.

A második helyen végző Rubens Barrichello is talált magának némi örömöt. A brazil veterán megtapasztalhatta, hogy milyen érzés biztonsági öv nélkül F1-es autót vezetni.

„Az első kiállásom után elkezdett lazulni a biztonsági övem és elkezdett csörögni. Így ilyenkor másképp kell vezetni, ezért átállítottam a fékerőt előre, hogy kevésbé csússzon a kocsi. Minden fékezéskor az ember az autóban ülve mozog, amit nehezebb elviselni, ha az ember nincs bekötve feszesen.” – magyarázta a brazil, aki ezen túlmenően kiemelte azt is, hogy a futam bizony már szombaton eldőlt.

„Az egésznek vége lett már az időmérőt követően. Akkor kiderült, hogy Button megnyerte a tréninget és ez meghatározta az egész versenyt. Mert hiába rajtoltam kiválóan és tapadtam Jensonra az elején, sajnos, át kellett állnom kicsit lassabb körökre, így Jenson meglépett és aztán már nem volt esélyem befogni” – közölte a brazil.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik