Michael Schumachert nem lepte meg Jenson Button sikersorozata

Vágólapra másolva!
2009.05.21. 20:34
Címkék
Mámorító napokat él meg Jenson Button, ebben egész biztosak lehetünk: a Formula–1-es világbajnoki sorozat pontversenyét vezető angol pilótát nagy többséggel választották meg a kedvenc brit autóversenyzőnek – a voksok több mint 60 százalékát gyűjtötte be, elhomályosítva a világbajnoki címvédő Lewis Hamiltont. Ráadásul most még Michael Schumacher is megdicsérte. Nagyon.
Button (balra) kivívta Schumi elismerését
Fotó: Action Images (archív)
Button (balra) kivívta Schumi elismerését
Button (balra) kivívta Schumi elismerését
Fotó: Action Images (archív)
Button (balra) kivívta Schumi elismerését

A hétszeres világbajnok Michael Schumacher is beállt a 29 éves angolt méltatók sorába. Az öt évvel ezelőtti vb-pontversenyben harmadikként végző Buttont a német legenda éppen saját öccsével szemben dicsérte meg.

„Amikor Jenson bekerült a Formula–1-be, azonnal kitűnt a tehetségével. Az időmérőkön számtalan esetben jobb volt csapattársánál, és néha bizony a versenyeken is megelőzte Ralf Schumachert, aki akkor már egy éve ott volt a csapatnál” – adott hangot Jenson Buttonról alkotott határozott, ám öccsére nézve kellemetlen és furcsa véleményének Michael.

Amikor azt látod, hogy egy újonc, aki éppen csak odakerült a Formula–1-be, azonnal mindenben felveszi a versenyt tapasztalt csapattársával, nem vitatható, hogy igencsak tehetséges pilótával állunk szemben” – magyarázott MS.

„Alkalmanként már az újoncévében is figyelemre méltóan szerepelt, aztán 2004-ben, amikorra a BAR-t sikerült köré felépíteni, már meg tudta mutatni, hogy valójában mire képes.”

„Bebizonyosodott, hogy ha olyan autóban ülhet, amelyet az ő igényei szerint építettek meg, bárkivel képes felvenni a versenyt, mert képességei alapján a legjobbak között van a jelenlegi mezőnyben” – mondta a Ferrarival a trónt ötször elfoglaló német.

„Az elmúlt öt évben pechje volt a kocsijával, ám most minőségi autóban ül, és szállítja is az eredményeket” – közölte a hétszeres világbajnok legenda, Michael Schumacher.

Ami Jenson Buttont illeti, az éllovas könnyen lehetne a világ legnyugodtabb embere, ám Monacóban elárulta, a látszat csal, valójában roppant feszült, és ideges, hiszen nem könnyű a csúcson – bár hamar hozzá lehet szokni.

„Ötből négy versenyt megnyertem, és ez nekem szokatlan érzés, de már kezdek megbarátkozni vele. Élveztem az elmúlt versenyhétvégét is, hiszen győzni tudtam, ám hétfőn már úgy keltem fel, hogy a következő futamra gondolok, és csak az jár a fejemben egyfolytában. Korábban, amikor nem ment jól a versenyzés, ez nem így volt” – magyarázta Button, akihez még nem jutottak el Schumacher dicsérő szavai.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik